Referat: Deadlands rollespil 7. juni 2007

9. Januar 1876, Ripley County (MO)

Det regner hele dagen. Den eneste afveksling i vejret er lidt haglvejr. I løbet af dagen kommer de unge forbi en gruppe negere, der er flygter nordpå fra Dugger af frygt for repressalier efter skyderiet – deres tøj er allerede slidt i laser, og de udgør et sørgeligt syn med deres to trækvogne og de genstridige grise de har med på slæb.

Langs landevejen ser heltene sporene efter 17 års borgerkrig – et mennesketomt landskab, med overgroede marker og gårde der er enten nedbrændte er forladt.

I løbet af natten ser de en gård i flammer. Gregory, Mortimer og Kimberly ridder af sted for at undersøge hvad der sker, og prøver at komme ind i det brændende hus hvorfra de hører tydelige skrig. Pludselig dør flammer ud, vejret bliver koldere og i mørket breder mystikken sig. De ridder hastigt retur til lejerpladsen.

10. januar, Doniphan, Ripley County (MO)

Dagen begynder med, at alle sover over sig, da Gregory er faldet I søvn under sin vagt. Der er ingen morgenmad, ingen varm kaffe men masser af vådt tøj.

Hen over middag ankommer de til byen Doniphan langs breden af Current River. Et par kavalerister fortæller, at byen er garnison for det 15. Kavaleriregiment, Missouri – og at der for tiden er problemer med Jayhawkers nord for floden. Heltene tager imod soldaternes råd og får kvæget gænget ind i en lejefold i byens udkant, indtil der er truffet en beslutning om hvordan den videre rejse skal forløbe.

Deputy Ruben Wicks bekræfter soldaternes historie og anbefaler gruppen at gøre holdt i byen en uges tid, for at se om faren ikke driver over.

Alle er glade for et bad på hotellet, og får tysk landmad på ”Rosies Restaurent”. Aftenen tilbringes i ”Ratzkeller” Saloon, hvor der bliver spillet lidt poker, drukket og Mortimer hygger sig på nogle prostitueredes bekostning.

Mest opsigtsvækkende blandt gæster denne aften er byens sherif Johan Weissmann, og to jakkesætklædte mænd udsendt fra Justitsministeriets Departement til opklaring af krigsforbrydelser (Richmond).

11. januar, Doniphan, Ripley (MO)

Trods advarsler om at 20-30 Jayhawkers fra Deweys Devils banden ridder hærgende rundt langs landevejen mod St. Louis, så er den lokale pris på kvæg ($35-40) ikke tiltalende og prisen for at tage toget ($15 per hoved) for skræmmende – så Gregory beslutter at de skal drage videre nordpå allerede næste formiddag.

Ved aftenstid finder de en lejrplads, hvor der ligger liget af en postrytter – spist indefra af Prærie-tæger. Snart vrimler det frem med flere af de blodtørstige tæger, kvæget bisser, en kø bliver skudt – to andre angrebet af tæger. Og værst af alt bliver Mortimer og Nathaniel også angrebet af tæger, der kravler ind igennem munden og sætter sig godt tilrette i svælget. Mortimer får med hjælp fra Kimberly brækket den ene tæge op – Nathaniel lider af smerter i halsen, og kan se frem til enten at blive hjulpet eller dø smertefuldt mens en tæge æder ham op indefra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *