Referat: Deadlands rollespil 5. juli 2007

11. Januar, det sydlige Missouri

Det lykkedes Nathaniel at kaste så meget op, at den tæge der sidder i hans hals kommer med op. Herefter slår gruppen lejr for natten, og må forgæves prøve at få tægerne ud af de to angrebne køer – dyrlæger er de absolut ikke. Tilbage er 47 hoveder kvæg.

12. Januar, det sydlige Missouri

Næste dag går stille og roligt gennem forbjergene – men gruppen opdager, at de ikke er alene i vildnisset. Et par ryttere holder øje med dem. Samme aften slår de unge familiemedlemmer lejr ved en forladt går, og her får de selskab af en gruppe på 18 ryttere fra Kansas – tydeligvis selvtægtsfolk der fører borgerkrig mod overløbere.

Guerillasoldaternes leder – William – taler lidt med Mortimer, men ellers er der ikke megen kontakt mellem de to grupper.

13. Januar, det sydlige Missouri

Næste dag slår de to grupper følgeskab på vejen mod St. Louis.

Hen ad formiddag er de selvbestaltede ”militsfolk” reddet i forvejen, hvor de indhenter en vogn, de åbenbart har været på sporet af et stykke tid. Bagerst i vognen ligger en såret mand – Andy Miller – samt hans mor (Casandra) og søster (Lucy). Det bliver til en kort rettergang, hvor William beslutter sig for at Andy er skyldig i at have brændt gårde ned i Kansas, samt andre tilsvarende ulovligheder. Jeb og Nathaniel blander sig, men kan ikke forhindre at Andy bliver skudt i en ”fair” duel. William lader kvinderne gå, men sætter ild til deres vogn og ejendele.
Bagefter får Jeb og Nathaniel fortalt at Andy – ligesom sin far og storebror – ganske rigtigt var en loyal Bushwacker, der har brændt gårde ned og skudt nordstatssympatisører, mens de red med ”Bill” (sikker Bloody Bill Quantrill).

Samme aften er der igen fælles overnatning med William og hans Jayhawkers, og Mortimer er ved at få et par på skrinet, da de ellers så joviale nordstatsfolk bliver trætte af at høre på ham.

14. Januar, det sydlige Missouri

Ved morgengry giver William gruppen et valg. Han vil betale dem $1 per hoved for deres kvæg, eller også vil han bare stjæle det. Han giver dem betænkningstid til middag, og ridder bort. Gruppen beslutter sig for, at de ikke vil af med kvæget – og gør klar til at kæmpe for det.

Ved middag dukker William og hans Jayhawkers op. Det bliver til skyderi, og da røge lægger sig, er de fleste Jayhawkers jaget på flugt (af Mortimer der først dræbte William, og bagefter skar han hoved af, for at bruge det til at true de overlevende). Nathaniel er såret (primært takket fra Backlash fra en Huckster spell – den anden på en aften!) og endnu værre står det til med Gregory, der er blevet hårdt ramt i nyren (mister 1 Vigor på den bekostning – ouch!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *