Referat: Deadlands rollespil 30. august 2007

22. januar 1876, St. Louis (Missouri)

Portien på Palace Hotel kan fortælle, at en gruppe soldater kom for at besøge Gregory. Kort tid efter forlod han hotellet, mens han bad portien fortælle hans familie, at de ikke skulle vente på ham, og at han nok var væk en uge eller to.

Mortimer er såret, og bruger dagen på at sove længe. Senere skulker han væk, og er ikke sammen med de andre hele dagen.

Jeb tager i banken og henter de $300, der var i kaution for Mortimer. Han deler lidt penge ud til de andre, men beholder de fleste i ”familie-kassen” med henvisning til, at det havde Gregory bedt ham om, inden han rejste.

For at finde en forklaring på Kimberlys ildebefindende, tager Nathaniel hende med ud på militærhospitalet. De taler kortvarrigt med Kaptajn James Stanton, dr. Med., men tager tilbage til hotellet uden at være blevet meget klogere.

Nathaniel lusker lidt rundt, og prøver at blive klogere på Dr. Coleman – men finder ikke ud af så meget andet, end at den pensionerede militærlæge er yder vellidt i byen. Ja, flere fortæller ligefrem om, hvordan han nærmest mirakuløst formår at lindre smerte og få så til at heles.

Ved aftenstid er der lidt opstandelse i byen, da en mand bliver fundet brændt til døde. Folk taler meget om Ilspøgelset fra St. Louis – og Nathaniel overværer, at politiet bringer liget hen til Dr. Coleman.

Kimberly spiser atter middag med Major George Matthewsson, og drister sig til at give ham et kys på kinden.

23. januar , St. Louis (Missouri)

Kimberly tager som den eneste i familien i kirke. Jeb og Nathaniel undskylder sig med andre gøremål. Mortimer er stadig forsvundet.

Ved banegården dukker Major Matthewsson op med en buket blomster, og ønsker Kimberly god tur hjem. Hans adjundant kører en vogn læsset med kasser hen til toget, hvor Jeb og Nathaniel ser dem efter.

Majoren undskylder sig – han skal til søndagsfrokost med resten af staben – og er gået sin vej, inden det går op for Jeb, at et par af kasserne indeholder udstyr, der ikke helt var aftalt. Udover de 25 lovede geværer og de 50 par støvler, viser der sig at være en kasse med en gatling og en anden kasse med 4 britiske finskytterifler.

Toget til Little Rock er en halv time forsinket – der har været et specialtog fra Memhis med kurs mod Kansas City, der har optaget sporene og lavet rav i køreplanen. Efter rygterne at dømme, skulle Mrs. Mina Devlin (ejeren af Black River Railroad) have været med – eller i hvert fald hendes personlige vogn.

Lige som toget kører ud fra banegården, kommer Mortimer rendende. Han stinker af sprut og billig parfume – hans humør er mærkbart bedre.

24. januar, Jonesboro, Craighead County (AR).

Efter en rolig nat i toget, smutter Kimberly og Nathaniel en tur ned i spisevognen, Udenfor er det diset, men dog en smuk udsigt over bjergene på den ene side af toget og skovene ned mod Mississippi deltaet på den anden. Af og til kører toget igennem en tunnel, og det hele bliver mørkt.

I spisevognen opdager Nathaniel en mand, der lugter mistænkeligt meget af eddike. Manden har sorteblindebriller på – og forlader kort tid vognen, mens han øjensynligt følger efter en velklædt herre.

Nathaniel følger efter, og ender fremme i samme vogn hvor Jeb og Mortimer stadig sidder og småsover. Han taler med de andre, og de beslutter sig for at sende Mortimer hen for – med vanlig venlig charme – at få en forklaring på, hvorfor den blinde mand stinker så fælt af eddike.

Lige som et skænderi skal til at begynde, kører toget atter igennem en tunnel. Og i mørket bliver Mortimer oversprøjtet med blod – mens den velklædte mand får stukket en kniv dybt igennem sin halspulsåre, og den blinde mand synker sammen. De andre passagerer i vognen – der igennem flere timer den foregående dag, har hørt på Mortimers evindelig ævl, kævl og brok, er ikke sene til at udpege ham som dobbeltmorder. En konduktør kommer til, og han tilkalder de fire Train Marshalls, der ellers har fordrevet hele turen med at ryge og spille poker tilbage i spisevognen.

Det ender med, at gruppen bliver tilbageholdt – og først sat i ved den førstkommende station, hvor det er muligt at træffe en sherif. Resten af turen igennem Arkansas tilbringer de i selskab med to døde mænd.

Den blinde mand har tomme lomme og intet på sig. Bag hans briller gemmer sig to tomme øjenhuller. Han virker som om, at han har været død længe (er kold og stiv).

Den velklædte mand kan identificeres som Horatio Cartwright, børsmægler fra New York. Hjemfødt i Hot Springs, Garland C. (AR). I sin takse havde han en omgang bankveksler og en billet til New Orleans via Memphis. Han havde også et brev, adresseret til Jeremiah Montrose, New Orleans.

Gruppen bliver sat af i Jonesborro, hvor den lokale sherif Frederick Gaines, afhører dem. Mortimer bliver smidt en tur i kachotten – mest af alt fordi Sheriffen ikke gider høre på hans brok. Her får han en snak med en medfange – den berygtede storforbryder Ellis Drake, der er ved at blive overført til statsfængslet i Little Rock. Mortimer skal ikke høre megen snak om et stort bytte på over $6.500, som Ellis har gemt af vejen, før han lover, at prøve at få forbryderen ud af fængslet.

Mortimer bliver dog hurtigt selv løsladt, da der ingen beviser er for at han skulel have myrdet de to mænd, og familien beslutter sig for at vente med at rejse videre til næste dag. I stedet får de nogle værelser på jernbanehotellet.

Nathaniel, Jeb og Kimberly går på bar, mens Mortimer lusker rundt og leder efter dynamit eller en anden måde at få befriet Ellis Drake. Senere på aftenen tager Kimberly tilbage til hotellet, mens Jeb går en aftenstur. Her fanger han en neger, der er ved at bryde ind i det ishus, hvor de to døde mænd bliver opbevaret. Henne på sherifkontoret bliver negeren yderst veltalende – og det hele ender med at Sheriff Gaines ikke aner hvem der har gjort hvad, og derfor smider begge mænd en tur i arresten natten over.

Ved nattetid vågner Jeb, og opdager at negeren er væk. Han råber alarm, men ingen reagerer. Henne på baren får Nathaniel en snak med selv samme neger, der kalder sig Jimmy – og finder ud af, at det brev, den døde havde på sig, øjensynligt er vigtigt for nogen. Negeren går igen, da Nathaniel lyver, og fortæller at brevet allerede er sendt med toget.

Helt speget bliver det, da Mortimer opdager, at den vagthavende vicesherif i arresten er faldet i en dyb – og vist ikke helt naturlig søvn – og at Mortimer derfor uhindret, kan vade ind og slippe Ellis Drake fri. Jeb råber eder efter dem, men kan selvsagt ikke stoppe dem.

Ellis lover at belønne Mortimer og ridder væk. Kort tid efter vågner byen endelig til dåd. Soldater under ledelse af Sergeant Sullivan, Sheriffens folk og hele militsen drager af sted i jagten på den undvegne Ellis Drake.

Nathaniel og Mortimer benytter roen i byen til at bryde ind på postkontoret, og hente det brev, der aldrig var kommet videre. Imens får Kimberly sig en forskrækkelse, da den døde – blinde – mand, kommer vraltene ud af ishuset. Jeb træder til og blæser den udøde omkuld med sit oversavede halggevær. Da det ikke helt stopper den udøde, pløkker Jeb hovedet af den – hvilket stopper den.

Alle styrker sig på en drink i hotellets bar – hvorefter de gør klar til at komme hjemad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *