Godt begyndt…

Nu er jeg ved at komme godt med på den sidste nye dille – Warmachine.

Efter at have prøvet et par småspil, var jeg fredag i Næstved, hvor jeg fik spillet mine første rigtige spil. Selvfølgelig har jeg ikke så meget som malet en eneste af mine egne figurer (har købt en mindre hær af Cryx), så jeg lokkede Dann til at låne mig en stak malede figurer. Vlad og Khador tropperne svigtede mig ikke…

Første spil var med Niels, der havde sine Rhulic ”dværge” med. Umiddelbart tror jeg, at jeg vandt på deployment. Jeg fik samlet mine tropper center, mens Niels splittede sine op; to store grupper skjold/geværskytter og en Bokur trold fremskudte på hver flanke, med warcaster, jacks og atter en Bokur center.
I de første ture rykkede jeg frem center med træk mod venstre. Vlad tog så løbet hele vejen ud til venstre flanke, og mens jeg kunne samle hovedtropperne i en skjoldmur forskudt for center (hvor Niels ene flanke slet ikke kunne nå dem, og hans centertropper ikke kunne trænge igennem), rullede Vlad og min ene Jack hele hans venstre flanke i jorden. Niels prøvede et desperat angreb med sin Warcaster, der fik et ok skud ind mod Vlad – men det gjorde ikke nogen forskel. I stedet fik mine Widow Makers frit skud på ham (og det gjorde avs), hvorefter min Jack kunne løbe frem og kløve ham med sin økse. Eneste tab på min side var en enkelt gut i tung rustning.

Andet spil var mod Nicholas’ Hordes folk – under ledelse af en eller anden vinterskov elver. Igen gjorde deployment forskellen. Center var mit tunge infantri, som trods beskydning fra Nicholas’ skovelvere på rensdyr overhovedet ikke blev presset – de stod bare og tog imod. På højre flanke havde mine Widow Makers nogle fine skud, mens Vlad og en Jack gjorde det hårde arbejde. Nogle små warbeast vidste sig dog at være lidt farligere end jeg havde antaget, og det lykkedes Nicholas at få flået og kradset en del i Vlad – han var nede på 2 Wounds. Så satsede jeg hele butikken – lavede et tåbeligt angreb med Vlad mod elvertroldkvinden, løb ind i et dumt bæst af en livvagt, der heldigvis fejlede sit forsøg på at bide hovedet af Vlad – hvorefter mørkets fyrste kunne jage sit sværd igennem elveren og høste endnu en sejr. Det var alt, alt for tæt på at blive et nederlag. Men hvor jeg svigtede med dårligt spil, trak Vlad det hele hjem i sidste ende. Hold da op hvor er han dog sej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *