Orkerne tog sejren

Her været i Næstved i dag, og spillet tre omgange Lord of the Rings mod Kåre. Det var en fin tur, og det blev til tre gode spil – hvor det sidste var det bedste.

Første spil: Ringwraiths/Uruk Hai (Kåre) vs. Aragorn/Dunharrow (Thomas)
Jeg havde lyst til at prøve en Army of the Dead hær, men til 500 pts kunne det ikke hænge sammen. Jeg fik klemt Aragorn med – men kunne ikke finde rum til Legolas og Gimli, der helt sikkert havde rundet hæren af.
Kåre stillede med en ringård på et fæltbæst, med en flok Uruk-hai Warriors og Warg Riders.
Vi spillede To Death scenariet, og det blev en ret ensidig nedslagtning – specielt spøgelserne fra Dunharrow havde ikke meget held med sig og en efter en bukkede de under. Aragorn holdt stand som sidste mand, men det lykkedes ham ikke at slå hele fjendens hær ned. Min største fejl var, at jeg fik Aragorn for langt væk fra resten af gruppen – mens Kåre gennemførte en fin flanke manøvre med sine Warg ryttere, der fik afskåret Aragorn fra forstærkninger.
Major Victory til Kåre.

Andet spil: Dwarfs of Erebor (Kåre) vs Khamul/Easterlings (Thomas)
Jeg fik prøvet Khamul og mine Easterlings i kamp – og det var en smukt syn. De faldt som fluer, da muren af dværge trådte dem for fode under ledelse af trekløveret Dain, Balin og Gimli. Avs det gjorde ondt.
Heldigvis for mig, spillede vi scenariet Seize the Prize, og min hurtige tropper – specielt Eaterling rytterne og en ringånd på fæltbæst, fik skærmet så godt af, at der aldrig var tvivl om udfaldet af kampen. En enlig ork fik gravet det omstridte relikvie op, og satte i løb mod baglinien. Ikke så meget som en enkelt dværg fik chancen for at stoppe den sikre sejr – og dem der prøvede, blev most mellem Khamûl og den anden ringånd.
Major Victory til Thomas

Tredje spil: Mouth of Sauron/Orcs (Kåre) vs. Dwarfs of Erebor (Thomas)
Jeg lavede en markant anden dværgehær end Kåres, og udskiftede Dværgekongerne med Glorfindel, Radagast og Murin/Drar – samt alle de tung Khazâd Guards med Rangers og Iron Guards.
Det blev til en omgang Hold the Ground, og vi startede med tropperne spredt for alle vinde. Det blev et spændende slag, med mange små kampe spredt ud over slagmarken. Glorfindel straffede to Ringånder uden problemer – Gimli tæskede sig igennem orkerne – Murin ordnede en flok Warg ryttere – og Radagast først fik smidt ”Munden” af sin hest, men blev fik det betalt med tørre tæsk og døde som den eneste af de gode helte. Da orkerne var Broken – hvilket skete stille og roligt i takt med at dværgene fik fat på dem – var Kåre alligevel så heldig, at have fleste tropper inden omkring midten. Jeg fik en stakket frist på en ekstra tur, men kunne ikke fordriver orkerne. Slaget stoppede desværre en runde (måske to) for tidligt – havde terningen trukket kampen ud lidt længere, ville de sidste orker omkring det omstridte område var fordrevet. I stedet måtte Glorfindel og de andre trækker sig tilbage…
Major Victory: Kåre

Alt i alt var det som sagt en god dag. Sjovt at ”de onde” vandt samtlige slag – men det skyldes nok, at både Kåre og jeg lavede solide og taktisk sikre og velfunderede onde være, mens de gode hære var ofre for eksperimenter.

Glæder mig til næste gang, vi kan spille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *