Fødselsdagsboller og brætspil

Fredag kom Lars, Peter, Niels og Dann forbi for at spise fødselsdagsboller og A Game of Thrones – hvilket som forventeligt ente med en hyggelig aften (og de havde en dejlig fødselsdagsgave med oven i hatten!).

A Game of Thrones levede atter op til mine forventninger – om end jeg var et fjols, og fik hele tre regler galt i halsen (det gik dog lige hårdt ud over alle – så skaden var begrænset). Vi tog først et hurtigt prøvespil over et par ture – hvor Dann leder under et Wildling Attack i tur 2, som ikke blev slået tilbage. Da alle havde styr på reglerne, startede vi forfra med et nyt spil, der udartede sig ganske jævnbyrdigt.

Stark (Dann) udvidede sit rige pænt i nord, og indhentede store mængder af Control mens han fik sat et solidt forsvar op langs den smalle landtange, der forbinder det nordlige Westeross med resten af landet. Det lykkedes dog ikke helt, at få fodfæste i bjergene syd for denne grænse – men med fem byer/borge i sidste runde stod Stark godt til slutspillet.

Greyjoy (Peter) drog ufortrødent i kamp mod alle, der vovede at stille sig i vejen. Det gik primært ud over Lannister – og begge fraktioner blev låst fast i en kamp, som ingen af parterne rigtig fik overtaget i. I slutspillet endte Greyjoy med at trække det korteste strå, da Stark langsomt pressede på fra nord.

Lannister (Thomas) blev fanget i Greyjoys skruestik, og udover at forsvarer sig, var der ikke kræfter til at gøre meget andet – specielt ikke i spillets første halvdel. Senere begyndte Greyjoy at blive presset nordfra – hvilket gav lidt rum til at flytte tropper mod syd og øst, for måske at drage fordel af den krig, der var brudt ud mellem Tyrell og Baratheon.

Tyrell (Niels) fik frit spillerum i hele syden – og voksede med en faretruende hast. Veltilfreds med at Lannister var fastlåst i kampe mod Greyjoy, valgte Tyrell at se mod østkysten, hvor det blev til en række slag mod Baratheon. Det var dog svært at få knækket fjendes helt – takket være Baratheon’s flåder – men da sidste tur begyndte, stod også det sydlige rige stærkt med fem byer/borge.

Baratheon (Lars) lagde godt ud og fik relativt nemt kontrol over størstedelen af østkysten. Herfra begyndte det at blive svært at ekspanderer og krigen mod Tyrell vidste sig at blive afgørende for hele spillets udfald. Da sidste tur begyndte, var Baratheon utrolig tæt på at kunne vinde ved at stjæle byer/borge tilbage fra Tyrell. Og da Greyjoy fik presset Stark lidt tilbage, lå sejren absolut indenfor rækkevidde. Alligevel lykkedes det ikke helt – og Baratheon øjnede i stedet en sidste mulighed for hævn. Så for at forhindre Tyrell i at vinde, blev portene til Crackclaw åbnet – og dermed kunne Lannister hive en ufortjent sejr hjem med sit sidste ryk…

Næste gang vi spiller, skal jeg nok have styr på alle reglerne – og ikke mindst sørge for at vi spiller med den super vigtigere Tyrell/Greyjoy Kings Court Errata: A Game of Thrones FAQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *