Kort opsamling

Jeg er kommet alt for langt bagud med referaterne… så i stedet en opsamling…

Vi spillede i går – og kalenderen sagde d. 2. februar 1876. Det var en kold vinterdag i Arkansas med regn i stride stråler, lyn, torden og knæhøjt mudder.

Oakland klikken (som aviserne kalder dem) begyndte med at vende ryggen til en forladt farm, hvor de sidste gang havde dræbt en helvedeshund – og fået helt og aldeles håndgribelige beviser på at Nathaniel er en huckster.

Der var megen skænderier om lige netop den del – og Jeb var meget opsat på at konfiskerer både spillekort og pokerbog. Efter slåskamp i mudderet kom Mortimer med et forslag om at remedierne blev givet videre til Greg – og Nathaniel lovede at han ikke ville bruge sine kræfter medmindre det var livstruende nødvendigt.

Senere samme nat slog de sig ned i en faldefærdig hytte og rustede sig til en kamp mod de 13 KKK uddøde ryttere, som jagtede dem. Da krudtrøgen lagde sig, havde Nathaniel med sort magi sat en stopper for de uddøde – men uden at have forhindret at Mortimer (der allerede inden kampen var hårdt såret) var blevet dræbt. Familien fik lavet en grav og sagt farvel til Mortimer – det var ikke en tårevældet afsked, men han trods alt familie.

De drog videre – og i regnen blev de splittet. Jeb red alene af sted mod Simon Barons plantage for at tage hævn – Greg blev indhentet af udmattelse og faldt i søvn på sin hest, og havde i en skoven – mens Nathaniel og Kimberly prøvede at finde ly og varme i en forladt lade. Historien har dermed nået et vendepunkt… hvor ikke mindst alvoren er blevet mere tydelig.

Og hvordan er det så kommet så vidt? Ja, der er sket meget – og jeg kan ikke få det hele med. Den ultra korte version er som følger… og for at det hele ikke skal drukne i detaljer, har jeg prøvet at strukturere det i forskellige plot-tråde:

Oakland-Militsen: Far Oakland havde planer om at stable en milits på benene, så der kom en modvægt til militærdommerens magt. Første skridt i planen var at skaffe våben, og det lykkedes fint i St. Louis (at de sidenhen er blevet konfiskeret af militærdommeren er så en anden sag). Hans medsammensvorne er en gruppe af de gamle lokale – tilsyneladende en fraktion af det gamle byråd i Jacksonport (hvor de er blevet smidt ud / fortrængt) og det gamle Whig parti. Planen var også at Greg skulle lede den milits – men det har han ikke haft mulighed for at tage på sine skuldre, da han har været på hemmelige militrær-operation. Der er også noget med nogle arvestykker i form af en gammel bibel, et sværd og et brev fra den engelske konge – om det er vigtigt, eller bare en del af den fortid, som ungernes oldefar flygtede fra, er uafklaret.

Militærdommeren: Der er snak om valg senere på året – og kommer der en ny civil guvernør og den militær undtagelsestilstand ophører, vil militærdommer Rainer miste en del magt. Han kæmper imod – blandt andet ved at udvide undtagelsestilstanden og råbe op om komplotter fra snart sagt alle sider. Desuden har han en pensions-plan klar – ved at smide retskafne mænd fra deres jord, har han konfiskeret en række ejendomme, der ligger belejligt i forhold til etableringen af en jernbane til Jacksonport. Hans personlige håndlager Lucas Graves har hidtil primært været i torn i øjet på spillerne – han er provokerende og uudholdelig, men har ikke været rigtig farlig.

KKK tåberne: Udover at rende rundt i fjollede kutter, er der noget lusket ved de lokale Klan folk. En af de lokale forretningsfolk – mr. Bronson – har via sine kontakter i New Orleans hentet den professionelle og ekstremt farlige lejemorder Elias Conway til byen. Her har han været ansat som strisser – og er for nyligt blevet forfremmet til Town Marshall (der er så også noget med, at han har en chef i New Orleans, der ikke er Bronson – men det er uklart om det er politiinspektøren eller en anden, og nu hvor Mortimer er død, er det måske ikke så nemt at undersøge). En anden Klanmand er den ondskabsfulde plantageejer Simon Baron – der mere eller mindre direkte, er skyld i at gruppen er blevet jagtet af en helvedeshund og blev overfaldet af 13 uddøde klan-ryttere.

De løse ender: Den berygtede Ellis Drake, kidnappede børn, blinde (udøde?) mænd, en neger fra New Orleans og en (hjemsøgt?) bakketop, har tidligere været flettet ind i fortællingen. Hvad det betyder – og om det overhovedet er vigtigt – er der ikke rigtigt nogen som ved. Det må vise sig senere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *