Ekspedition til Afrikas Hjerte

colonial_01.JPG 

Efter et par år i bunden af en skuffe, har jeg fundet mine Colonials frem – og fået malet dem. Det er blevet til en lille håndfuld opdagelsesrejsende, en gruppe sihk’er og to grupper askari’er. Det er sikkert og vist, at der kommer flere til – i første omgang nogle befalingsmænd og nogle britiske soldater (der kan stille op i en tynd rød linie).

Men de skal jo helst bruges i et spil!?! Mine første tanker går i retning af at sætte nogle mindre scenarier op, så der kan blive testet regler og figurerne kan blive varmet op. Skal jeg drømme lidt om fremtiden, kunne det være super cool at kombinerer nogle spil med en kampagne – gerne noget der er Mighty Empires inspireret.

Det store spørgsmål er dog, hvilke regler der skal bruges til de her spil? Jeg tænkte først på Showdown, da jeg meget gerne vil lege med noget andet end de mange turbaserede I-Go U-Go spil. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at Showdown reglerne lider lidt under, at hele turens forløb er kendt på forhånd. Måske kan det fixes ved at holde initiativ kortene skjult, indtil de er brugt? Eller måske skal jeg surfe lidt mere rundt på freewargamesrules og se om der er nogle andre spændende alternativer?

colonial_07.JPG   colonial_04.JPG   colonial_05.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *