Må ørkensolen udtører mine fjenders knogler…

Ugen efter Påske bød på en invitation til at få afprøvet Wargods of Aegyptus hos Rune. Som altid var det hyggeligt at spille hjemme hos Rune – selvom hans ungkarlelejlighed er blevet lidt mere nipset efter kæresten er flyttet ind ;)

Kasper var der også – og han gjorde et godt stykke arbejde med at forklare reglerne og hjælpe mig igennem et spil, hvor jeg lånte hans Basti hær, mens Rune stillede op med sine uddøde (Khemri) mumier.

Min oplevelse af spillet var absolut positiv – selvom jeg til sidst tabte og led et grumt nederlag. Jeg vil fremhæve initiativsystemet (hvor begge spillere ligger hemmelige ordrer ud til at alle enheder, og så skiftes til at aktivere en enhed, der så udfører sig ordre), fornemmelse af et stort slag (vi havde ca. 5-6 enheder hver – og selvom de ikke var store, var det absolut mere en slagmark for to små hære end et lille skirmish spil), og de generelt ret strømlinjede regler.
På negativ siden var brugen af tabeller nok det værste – samt en enkelt uklarhed i reglerne, hvor jeg med uskyldig naivitet fuldstændigt undergravede de to veteraners opfattelse af hvordan Charge! Reglerne fungerer (og uden at regelbogen eller Crocodile Games’ Forum havde et svar på hvad der egentlig var rigtigt).

Jeg ved ikke lige, om de indbyggede regler for kampagner – og ikke mindst scenarie-inspirerede kampe er skidt eller kanel. Men de virker lovende, og tankerne bag er absolut sympatiske.

Afslutningsvis gjorde Kasper og Rune et forsøg på at lokke mig med i en kampagne, det påtænker at begynde. Der er vist tre andre spillere med. Selvom det er fristende et lege med, så er jeg ikke sikker på, at jeg har råd til at købe figurer til spillet lige med det samme – og der er jo så mange andre figurspil, som jeg har figurer til, som venter på at blive spillet noget mere.

Skulle jeg en dag lade mig lokke med på Wargods of Aegyptus holdet, er jeg nu ret sikker på at jeg vil gå efter en Anubis eller Set hær (og nu hvor så mange bruger Warhammer Khemri figurer til Undeads, kunne det måske være muligt at supplerer en Set hær med nogle W40K Tau og Kroot?).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *