Western Showdown

I lørdag kom Niels forbi, og vi fik prøvet at spille lidt med mine hjemmebiksede Western figurspils-regler. Det gik ganske godt – og reglerne så ud til at virke, det hele flød rimelig nemt, og der var masser af uventede situationer.

Mest overrasket var jeg nok over, der ikke kom flere Events. Det var ellers et element at spillet, jeg havde set frem til.

I første spil styrede Niels en gruppe Apache indianere, der prøvede at stjæle nogle heste fra en gruppe sydstatssoldater (om jeg styrede), der havde slået lejr i en forladt by i grænselandet. Uagtet et indianerne lagde ud med at få nogle gode gemmesteder, var det ikke et specielt vellykket angreb – og soldaterne havde stor glæde af at placerer på husenes tage, og så med deres rifler skyde til måls efter alle, der vovede at stikke næsten frem. Det var vist ikke et helt retfærdigt scenarie – men det vigtigste var nu også, at vi fik prøvet reglerne. Og så tog Niels revanche i det næste spil…

Andet spil blev et shootout mellem Black Jack og hans bande, der prøvede at røve banken – men i stedet løb ind i et Pinkerton baghold. Personligt syntes jeg det så rigtigt godt ud for banditterne den tur, hvor Black fyrede af med en omgang Fan-Fire og pløkkede to Pinkertons samt sårede sheriffen. Desværre løb han tør for kugler, og nåede aldrig rigtigt at få genladt sin seksløber inden han selv blev skudt. Det endte med at størstedelen af alle involverede var sårede – men Mr. Bradley og hans Pinkertons vandt dagen, og fik anholdt eller dræbt alle banditterne.

Jeg ser frem til næste gang.

For øvrigt var det også præmiere-spil for de huse jeg har bygget til terræn-kassen. De fungerede fint – og nu må jeg se at få bygget nogle flere. En saloon og en kirke står højt på ønskelisten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *