Indy er tilbage! (****)

Uha, det har holdt hårdt. Næsten 20 år uden en Indiana Jones film i biografen. Men nu er Harrison Ford tilbage i rollen som gravrøveren, skattejægere og skolelæren Indiana Jones.

Filmen holder vand hele vejen igennem – der er også gået små 20 år i filmens univers og Nazisterne er for længst blevet erstattet af kommunisterne som den frie verdens værste fjender. Med en åbningsscene bliver vi sat ind i den nye tid akkompagneret af Elvis’ friske rytme. Og snart efter tager Indy hatten på igen, og viser hvor det lige er, at han er den sejeste arkæolog af dem alle. Ok, det er måske lige tykt nok med et magnetisk alien i en kasse, men på den anden side får vi bekræftet af Pratens Ark skam ganske rigtigt er gemt af vejen i Area 51. Men snart tager filmen fart og jeg blev så godt underholdt, at det var svært at huske at spise popcorn – specielt scenerne i og omkring campus med en herlig chase, scorer højt.

Ankomsten til Sydamerika holder også – det er klassisk Indy helen vejen frem til klimaks. Så er det ligesom om, at det hele kammer lidt over. Ikke at jeg har noget imod ekstradimensionale rejsende Aliens – men hvorfor pokker skulle de døde krystalskeletter vågne til live og tage af sted i en flyvende tallerken. En slutning der var lidt mindre teatralsk – uden levende aliens og en stor UFO – ville have passet mig bedre.

Men alt i alt en rigtig god og underholdende film – men gode skuespillere, ok special effekts og et plot der ikke var alt for tyndt.

Jeg er måske for flink, og giver den en Indy-hat for meget – men filmen har mere charme, end de fleste jeg længe har set – så fire ud af fem hatte er på sin plads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *