Første Figurspils-date med Louise

Louise og jeg vil fremover prøve at spille figurspil en gang om ugen. Vi have første spildag i søndags, hvor vi spillede en smule Lord of the Rings. Det blev til spiltest af to af mine egne scenarier – der hænger sammen i en gennemgående kampagne der beskriver en krig mellem orker og dværge i en setting baseret på det gode gamle D&D Rockhome Gazeteer.

Det første spil beskrev en kort træfning mellem nogle dværge spejdere og en ork-fortrop – i en kamp uden helte, men i en skov uden fælder. Jeg styrede dværgene, og var nok lidt for aggressiv i min plan. Burde nok have holdt mere tilbage og brugt buerne mere – i hvert fald lykkedes det Louise og hendes orker at overløbe dværgene og hive en sejr hjem.

I det andet spil var dværgens lejr angrebet i et baghold – der var lidt helte med (på dværgenes side Drar og Murin, og orkerne havde Shagrat og Gorbag) – og lidt mere taktik. Her træk jeg det længste strå, og selvom Shagrat og hans følge af tre mordor uruk-hai’er aldrig rigtigt kom i kamp med dværgene, lykkedes det Gorbag og de mange orker, at få dræbt tilstrækkeligt med dværge til at sejren kom hjem.

Samtidig blev det præmiere på brug af min nye terræn-bordplade nede i spilkælderen. Det blev så kun den “grønne” side, der kom i brug – men sammen med mine nye træer, var det absolut en visuel fornøjelse at spille. Utroligt hvor stor forskel den slags er med til at gøre – og hvor er det meget mere fornøjeligt det bliver, at spille figurspil, når den slags er i orden. 

Det var en hyggelig begyndelse på vores nye række af figur-spils-dates – og alt imens vi spillede, lå Astrid på gæstesengen og heppede efter tur på mor og far.

dengar-sceanrier-08_06_22-3.JPG dengar-sceanrier-08_06_22-2.JPG dengar-sceanrier-08_06_22-4.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *