En sang om is og ild

grr2701_200.jpg

Nu kommer rollespillet (igen) – og denne gang uden d20 regler. Fra jeg første gang fik taget mig sammen til at læse bøgerne i George R.R. Martin’s ”A Song of Ice and Fire” serie (også kendt som ”A Game of Thrones” – efter den første bog i serien), har jeg holdt utroligt meget af serien. Det er på den ene side god gedigen fantasy – men også meget mere modent, konsekvent og troværdigt end så meget andet i den genre. Kort sagt handler bøgerne om syv mindre kongeriger, der er bundet sammen i en historie om intern splid, strid og kævl. Det bliver både til kongemord, borgerkrig og heksebrændinger undervejs – mens det grundlæggende handler om en flok modbydelige mænd og stride kællinger, der opfører sig modbydeligt overfor hinanden i kampen om magt.

Det er blevet til et fremragende brætspil – som jeg flere gang har rost her på siden – og nu brænder jeg for at investerer i rollespillet. Der har tidligere været en d20 variant, som jeg ikke helt har været så imponeret af (d20 er absolut ikke et godt fundament for meget andet end figur-rullespil). Men nu er Green Ronin altså på vej med et system baserer på et nyt system – og ud fra hvad jeg kan læse mig til på deres hjemmeside, ser det lovende og spændende ud.

Jeg gider ikke referere alt fra de designer-blogs (pt er der fire) som ligger på Green Ronins hjemmeside – men hæfter mig ved, at de har et system der håndterer konflikt ensartet uasnet om det er social konflikt eller slåskamp. De har også et interessant Destiny system, der sådan bliver et mix af Fate Point (WFRP), Drama Dice (7th Sea) og Plot Points (Theatrix) – alene dét system, vil efter min mening gøre Green Ronins ”A Song of Ice and Fire” til et godt køb.

Til spillet har de lige nu planer om en grundbog, et scenarie og en kampagne guide – der efter planen udkommer henholdsvis til august, september og oktober. Jeg glæder mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *