Brætspilsaften hus Mungo

Jeg kunne ikke helt overskue at spille Solomon Kane i tirsdags – og mangler også fortsat at få styr på de storyteller regler vi skal skifte over til – så det blev i stedet til en brætspilsaften, hvor tiden fløj af sted med snak om løst og fast.

Vi fik spillet Red Dragon Inn – der fortsat rangerer højt på listen over favoritspil –  og en enkelt omgang Cave Troll (der stadigvæk er godt – men altså blegner lidt i sammenligning med hvad vi ellers spillede). Aftenens gode overraskelse var Claus ” Der Dieb von Bagdad”, der viste sig at være et ret fint og underholdende tysk designerspil. Plottet er baseret på, at spillere er tyve i Bagdad, der konkurrer om at stjæle flest skatte – hvilket gøres ved at flytte rundt å en tyvebande rundt mellem byens paladser og bestikke vagterne. Gameplayet består af kort (der er opdelt i farver efter byens paladser – og bruges til at bevæge brikkerne) og træbrikker (tyve og vagter). Umiddelbart var spillet så godt, at jeg godt kunne finde på at købe det, hvis jeg fandt det til en god pris i en butik.

Claus havde også taget Zooloretto med – og selvom vi ikke fik spillet det, fik han fortalt lidt om det. Spillet går ud på at opbygge den sejeste zoologiske have, og minder i sit design rigtigt meget om Puerto Rico – hver spiller har en plade (der symboliserer haven), og hver tur kommer der godsvogne ind med nye dyr og andre sager (som hotdog-vogne og is-boder) – kunsten bliver at få fat på de gode vogne, og tørre de dårlige læs af på de andre spillere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *