Coffin Rock (***)

Coffin Rock

Det første købe scenarie til Deadlands Reloaded kom endelig på gaden. Der har været en stribe gratis to-siders pdf scenarier, men Coffin Rock er det første “rigtige” scenarie til Deadlands Reloaded.

Jeg glædede mig som et lille barn til at få en bog i hånden – og var ret skuffet over i stedet at få et hæfte på 32 sider. Og der er 120 kr. lige i overkanten (i USA koster den til sammenligning $14.95). Også selvom det sådan set er en flot tryksag på glat papir og i fire farver. Nå, det vigtigste er indholdet og ikke indpakningen. Og der blev jeg ikke helt så skuffet…

Coffin Rock er en blanding af et klassisk scenarie (hvor spilpersonerne får en opgave, de skal løse) og en setting (hvor spilpersonerne kan gå på opdagelse i sandkassen). I en lille flække i Colorado er den lille minelandsby ved at falde fra hinanden og styrer direkte mod Helvedet.

Spilpersonerne er de eneste der kan redde byen – og dens indbyggere – og der er flere fine ideer til at understøtte en stemning der vokser fra almindelig gru og skræk til panisk kaos. Alle byens markante indbyggere er præsenteret – og de fleste af dem er koblet direkte på plottet eller har deres egne subplots. Nogle få er helt uskyldige – mens andre enten skal hjælpes til frelse eller stoppes inden de begår større forbrydelser. Der er mange spændende ideer, og elementer der om ikke andet kan lånes og bruges i anden sammenhæng. Det er svært at klemme mange intriger og fede action scener ind på de få sider – og plottet er ikke det mest gennemarbejdede.

Og få ligesom at få spillerne med på vognen, er der et par scener, hvor jeg godt syntes der er tale om railroading af værste skuffe. For slet ikke at tale om overdrevent brug af Deus ex machina teknik; i ren bogstavelig forstand bliver spilpersoner der ikke følger plottet, når de bliver bedt om det af en NPC, teleporteret direkte ned i skurkens hule. Det er hverken elegant eller særlig genre-tro.

Jeg længes nu også efter de gamle (orange) Deadlands scenarie-bøger, hvor der var lidt mere plads, til at runde tingene lidt bedre af. Men jeg må medgive at siderne er brugt godt, stoffet er skåret ind til benet – og jeg glæder mig til at sende en spillergruppe på tur til Coffin Rock.

Men 120 kr. er stadig ret mange penge, for sådan en tynd “bog”. Derfor får Coffin Rock kun tre ud af fem søm i kisten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *