Et langt (og godt) spil AGoT

I fredags havde jeg lokket Henrik, Keld, Morten og Reno forbi til A Game of Thrones. Det blev som forventet en super hyggelig aftenen – og jeg fik testet reglerne om havne og special (one use) orders. Begge dele fungere ret godt – og gjorde spillet bedre. Desværre kunne jeg efterfølgende konstatere, at jeg ikke lige havde fået læst helt rigtigt på reglerne, men det betød vist ikke det store i praksis (men noget vi skal have rettet op på en anden gang).

Med hensyn til House Cards valgte jeg, vi ikke skulle benytte reglen om ”vælg tre kort, træk et tilfældigt” men alene testede de fede kort fra A Clash of Kings expansion – og det var absolut et plus. Men jeg tror fortsat, at det kunne være spændende at prøve ”3k1” reglen, men det skulle bare ikke være i fredags, hvor Henrik spillede med for første gang.

Fordelingen af fraktioner blev:

  • Morten = Baratheon
  • Henrik = Lannister
  • Keld = Greyjoy
  • Reno = Stark
  • Thomas = Tyrell

Spillet bevægede sig stille og roligt frem mens tiden fløj af sted. Der var lidt småkampe undervejs, men grænserne var ret stabile mellem Lannister, Tyrell og Baratheon frem til tur 8. Blodet flød dog mere frit i Nord, hvor Greyjoy fik slået Stark i defensive – og endte med at indtage det meste af norden.

Krigslykken vendte dog for Keld/Greyjoy, og Reno/Stark fik langsomt kæmpet sig tilbage – og var i tur 10 utroligt tæt på at vinde spillet, da han kom op på 6 byer – og kun fordi Morten spillede det helt rigtige kort i deres sidste kamp, forhindrede han Reno i at benytte sin mulighed for at foretage et ekstra angreb med sine riddere (hvilket ville have bragt endnu en by under hans kommando).

Selv fik jeg timet mit angreb mod Morten/Baratheon lidt dårligt ca midtvejs i spillet. Der var ellers krig mellem Lannister og Baratheon og jeg havde kontrol over hele syden inklusiv Sunspear. Herfra prøvede jeg at rulle op langs østkysten, men Baratheons flåder fik blokeret alle forsøg – samtidig med at Morten fik Henrik/Lannister med på en fred, så de var to mod en (hvilket jo ikke helt hamonerede med min plan om at være to mod Morten ;).

Det værste var dog, da Henrik i tur 9 smed mig ud af Highgarden for anden gang. Ikke så meget på grund at feltet, men fordi han dermed fik forhindret mig i at udføre den March ordre som jeg havde i byen – og som var lagt til at indtage Dragonstone (via flåder). Et angreb der ellers ikke ville have kunnet fejle (ud fra de House Cards Morten og jeg havde på hånden). Ak. Det var jo noget jeg måtte hævne – så jeg lod Morten være, og brugte mine sidste træk på at slagte det meste af Henriks hær.

Sjovt nok fik jeg derved mulighed for at lege Kingmaker – og Keld/Greyjoy udnyttede chancen og sendte sine sorte skibe ned langs kysten, således at han i tur 10 nåede op på de 7 nødvendige byer til en sejr.

Det var så sjovt at spille AGoT, at jeg allerede glæder mig til næste gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *