Foromtale Test (v2)

Solomon Kane

Uhyrret fra Londonderry

I det herrens år 1615 tager en gruppe på fire opdagere og eventyrere – med erfaring i det okkulte – til Nordirland, for at opklare en række grusomme mord.

De ankommer til Londonderry – en nyanlagt by hvor de engelske bosætteres drømme om et bedre liv, er blevet til et mareridt.

Et uhyrer hjemsøger byen og har allerede udført et dusin mord – det ene mere bestialsk end det andet. Hvert nyt offer skaber mere frygt og desperation.

De fire opdagere indleder jagten på uhyret, samtidig med at de engelske bosættere, og anklager de nærboende irere for alle deres ulykker. Irerene lever på den anden side i frygt for nye overgreb fra de englændere, der har taget deres land, gjort deres tro ulovlig og nu angriber uskylddige irere i jagten på en ukendt morder. På begge sider bliver der støbt blykugler og hvæsset knive i forventning om nye overgreb.

Og alt imens fortsætter uhyrret med at dræbe.

——–

Stemning: Et scenarie om mistro, frygt og religion – og ikke mindst spørgsmålet om hvor langt folk er villige til at gå, for at beskytte sig selv og deres familie, når den oplagte syndebuk taler et uforståeligt sprog og har den forkerte religion.

Genre: Traditionel efterforskning / Action

Antal spillere: 4

System: Savage Worlds : Solomon Kane

Historisk ramme: I 1615 har den engelske Kong James beslaglagt en del jord fra irske jarler i Ulster. Nu bliver jorden solgt til højestbydende, som led i en stortsilet plan om at befolke landet med protestanter. Kong James forestiller sig, at planen en gang for alle vil løse problemerne med de irske katolikker og deres oprør mod det engelske overherredømme. 

Hvad er Solomon Kane rollespil? Solomon Kane er en fiktiv figur skab af Robert E. Howard – der blandt andet også skrev bøger om Conan. Inspireret af fortællingerne om Solomon Kane – der i begyndelsen af 1600-tallet rejste kloden rundt i evig kamp mod ondskab og uhyrer – er der udkommet et rollespil. Spilpersonerne er normalt kendetegnet ved, at de er opfyldt af retfærdig harme og vrede mod alskens ondskab – og er villige til at slås for at gøre verden til et bedre sted at leve. De tror givetvis nok på Gud, men er ikke fanatiske heksejægere. Som rollespil befinder det sig i en genre et sted imellem Call of Cthuhlu og De Tre Musketerer. De første mange scenarier der udkom til Warhammer Fantasy Roleplay, minder en hel del om Solomon Kane scenarier.

2 Responses to Foromtale Test (v2)

 1. Morten Greis says:

  Hej Thomas,

  Interessant scenarie-ide. Kan ikke lade være med at tænke på den franske film Pacte des Loupes / Brotherhood of the Wolf.

  Betegnelsen “opdager” er lidt tungt. Har spilpersonerne ikke en mere konkret titel som “heksejæger” eller lignende? Det vil også være mere stemningsfyldt, og apropos stemning så tænker jeg, om ikke det er en tand obskurt at referere til de første WFR-scenarier? Blev de ikke udgivet i 80’erne?

  Enkelte passager kan måske skæres mere til. Her er mit forslag:
  “De fire opdagere indleder jagten på uhyret, samtidig med at engelske bosættere anklager de nærboende irere for alle deres ulykker. Irerene lever på den anden side i frygt for nye overgreb fra englænderne, som har taget deres land, gjort deres tro ulovlig og nu angriber uskylddige irere i jagten på en ukendt morder. På begge sider støbes blykugler og hvæsses knive i forventning om nye overgreb.”

 2. thomas says:

  Hej Morten

  Ja, det minder lidt om Pagten. Men det scenarie har jeg allerede skrevet til Orkon (2003) ;) (hvilket minder mig om, at scenariets gamle hjemmeside ikke er online mere…)

  Jeg ville også gerne bruge en bedre betegnelse end opdagere… men spilpersonerne er ikke heksejægere (hvilket minder alt for meget om inkvisitionen). Privatdetektiver ville passe ret godt, altså bortset fra det jo slet ikke passer ind i tiden. Forslag til synonymer for Investigators / Trouble Shooters modtages gerne…

  Ved ikke om WFRP er for obkurt. Måske. Men Kane minder bare meget om WFRP – men ikke så meget om det det nye, der er lidt for meget dungeoneering efte rhvad jeg har set.

  Forslaget til en ny passage er noteret. Det ser jeg på. Håber dog også, at der er andre, der gerne vil kommenterer.

  Thomas :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *