Sidste spilaften inden jul

I går var Lars, Niels og Peter forbi til spilaften – den sidste inden jul. Vi spillede en omgang Red Dragon Inn, Alhambra og snakkede rollespil.

I Red Dragon Inn faldt rollefordelingen så heldigt ud at jeg fik dværgen Dimli, der sørme nåede at drikke alle de andre under bordet (eller bare få dem smidt ud af kroen fordi de løb tør for guld). Peter kom ind på andenpladsen (med Sot og Pooky), selvom han havde begyndt aftenen med at sige, at i dag spillede han for at vinde, og han gad ikke være flink!

Red Dragon Inn er fortsat underholdende og med høj genspil-værdi – og ret vellykket med udvidelsen, der bare passer ind sammen med grundspillet. Det er måske lige i overkanten at spille fem spillere, da det giver lidt ventetid – både undervejs og for de første der ryger ud. Men det er nu et hyggeligt spil, som vi helt sikkert finder frem til nytår!

Alhambra
Peter forklarede hurtigt reglerne for Alhambra, hvos vi kun benyttede grundspillet. Det var første spil for Lars og Louise, og kun anden gang for Niels og mig. Det var igen en fornøjelse at spille spillet – selvom det er lidt solo-kabale af og til. Men ret sjovt som spillet ændre sig, når der er flere spillere med. Der skal lige pludselig ikke så meget til, for at have dominans i en eller flere former for lysthuse i haven – og som Niels måtte erfarer, kan det nemt koste dyrt, at satse for meget på kun en enkelt hustype.

Louise vandt stort – og efter eget udsagn var det mere held end forstand. Peter måtte igen skumle på andenpladsen. Lars og jeg røg i midtfeltet – mens Niels røg bagud selvom han havde en mur, der i alt gav ham pænt med point (tror det var omkring 30 point fordelt over de tre runder med point-tælling).
Rollespil ’09
Vi brugte et par timer på at tale om rollespil – for vi skal jo nok i gang igen efter nytår. Der var mange ideer i spil – 7th Sea, Star Wars, Deadlands, Investigation, Vampire, 24, X-Files, etc. Konsensus samlede sig vist mest om noget, der ikke var for fjernt fra vores egen verden, gerne med investigation, og så en kampagne-længde der løb fra ca januar til sommer.

Lars bliver GM, og har nu opgaven med at finde på noget, så vi kan lave spilperson til næste spilaften 13. januar. Jeg glæder mig til at se, hvad han finder ud af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *