Folkeoptælling på Blybjerget…

Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra Kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden

Som befalet, så gjort. Jeg har besluttet mig for et nytårsforsæt om at nedbringe antallet af umalede figurer i min samling med en større hast end at samlingen vokser (et totalt stop for tilvækst er vist alligevel ikke realistisk – jeg har har både lidt credit til gode hos GW og regner også med at skulle snolde, når jeg skal til Salute.

Optællingen er sket efter Olley Painting Points (OPP) systemet, som jeg for nylig er blevet bevidst om efter at have pløjet mig igennem Der Altze Frit’s fine blog

I al sin enkelthed benyttes OPP systemet til at måle foretagsomhed i forbindelse med figurmaling. En enkelt figur (fodfolk) er et point. En figur til hest er to point. Og så er der ikke flere regler, da det er lavet af folk, der spiller histories figur-spil. Da flere af mine figurer er større end bare en enkelt mand, men alligevel ikke er til hest (drager, balrog, mumakil, heavy jacks, mm) har jeg fiflet lidt med systemet, og tildelt point til de større figurer baseret på hvor meget arbejde der skal til for at de er færdigmalet – en blanding af detaljegrad og behov for samle-arbejde.

Baseret på OPP systemet er der følgende optælling af “indbyggerne” i mit Blybjerg (der nu mest består af plastik og andre metal-arter end lige bly). Indbyggerne er opdelt i landsbyer (efter spil-system og fraktion) – og jeg har opgjort hvor stor en andel der er malet.

Landsby : Indbyggere (pct-malet)
Clanwar/Daimyo {1} : 266  (26%)
Colonial: British  {2} : 51 (73%)
Colonial: French {2} : 24 (75%)
Colonial: German {2} : 40 (0%)
Colonial: Mix {2} : 68 (40%)
Fantasy Mix : 37 (30%)
Hell Dorado {3} : 11 (0%)
Horror Wars {3} : 28 (18%)
LotR: Angmar : 26 (12%)
LotR: Dol Guldur : 31 (84%)
LotR: Dwarfs  : 128 (95%)
LotR: Easterlings  : 98 (98%)
LotR: Elves : 113 (26%)
LotR: Emisaries of Evil : 31 (0%)
LotR: Gondor : 240 (8%)
LotR: Harad/Umbar  : 210 (17%)
LotR: Heralds of Good  : 61 (31%)
LotR: Isengaard : 201 (51%)
LotR: Khand : 55 (0%)
LotR: Mahud : 39 (0%)
LotR: Mordor : 235 (51%)
LotR: Moria : 76 (93%)
LotR: Numenor & Kings of Old : 62 (0%)
LotR: Rangers of Arnor : 59 (17%)
LotR: Rohan : 163 (93%)
LotR: Shire : 57 (12%)
Necromunda : 20 (15%)
Roman Legions {4} : 68 (0%)
Street Wars {5}:  67 (0%)
W40K: Dark Angels {6} 44 : 36%
W40K: Grey Knights {6} 11 : 9%
W40K: Orcs {6} : 30 (0%)
W40K: Tyranids {6} : 41 (100%)
W40K: Witchhunters {6} : 176 (69%)
Warmachine: Cryx : 61 (52%)
Warmachine: Mix : 16 (75%)
Western {2} : 174 (74%)
WFB: Bretonia {7} : 199 (91%)
WFB: Dwarf  {7} : 48 (75%)
WFB: Khemri  {7} : 44 (0%)
WFB: Mix {7} : 29 (38%)
WFB: Orc/Goblins {7} : 143 (78%)
WFB: Skaven {7} : 395 (61%)

Samlet indbyggertal  : 3.976 (48%)

Det er måske værd at bemærke, at befolkningsantallet ikke helt afspejler antallet af figurer pr base. Men det skal nu nok passe, at jeg har en samling på over 3.000 figurer…

Noter 

1: Clanwars regelbogen blev smidt ud, da vi flyttede fra Hedehusene i 2007, da jeg var sikker på, at jeg aldrig ville komme til at spille det igen – allerede dengang var min interesse for L5R stort set borte. Det er ikke lige til at finde en køber til figurerne, så de er nu pakket ned – og vil måske en dag finde anvendelse i forbindelse med noget Showdown eller måske Warlords (de har den rette base-størrelse). Ellers må jeg få gang i noget Rokugan rollespil så de kan blive luftet.

2: Colonial og Western figurerne bliver luftet i forbindelse med min egen version af Showdown reglerne fra Pinnacle.

3: Hell Dorado og Horror Wars figurerne er alene til rollespil og Showdown. Jeg har ingen intentioner om at investerer i regelbøger til de to spil (det jeg kan læse mig til om dem er heller ikke ligefrem noget, der får de to spil til at virke fristende).

4: Romerne stammer fra en oprindelig plan om at spiller Warhammer Historical, men det blev aldrig til noget. Regelbogen er sat til salg – og figurerne vil nok ryge enten til salg (hvis jeg kan finde en køber) eller blive brugt til noget Showdown (måske i kamp mod mine Dunland figurer, der kan være standin for typiske barbarer – eller måske Khemri figurerne, der alligevel skal bruges til Showdown?).

5: Street Wars er et gammelt (dengang) gratis spil fra Foundry, hvor jeg har en pdf af reglerne. Det er sådan set er et ok system, og minder meget om The Rules With No Name! (som jeg også har en downlaod af). Tvivler nu alligevel på at de nogle sinde kommer i kamp med de regler – men måske Showdown kan bruges ;)

6: W40K får jeg nok heller ikke spillet lige med det første udover diverse demo-spil. Troede på et tidspunkt at jeg ville give det en ny chance med den nyeste version af reglerne – og lagde op til at begynde en Dark Angels hær. Det gik pænt i stå. Lige nu er halvdelen af mine gamle Witchhunters lagt i rensevæske, så de kan blive malet om – hvis jeg ellers nogle sinde får lyst til at spille med dem igen. De enste W40K figurer udover Black Reach pakken (der er til demo-spil), jeg kan se jeg får malet inden for en overskuelig fremtid er mine Grey Knights – der er er perfekte til at blive kastet ind i et Apocalypse Battle hvis jeg får chancen. Egentlig ville jeg gerne sælge en delaf mine W40K figurer – men salgsprisen på “brugte” figurer er så lav, at jeg lige nu har det bedre med at pakke dem væk og så have dem i baghånden, hvis lysten til at spille vender tilbage. Måske Johnnys planer om W40K-40Min ude i Slagmarken kan trækker lidt af dem frem fra gemmerne?

7: Warhammer FB er en ret død sild. Udover demospil kommer jeg vist ikke til at spille det i nogen fremtid jeg lige kan forudse. Som W40K figurerne ville jeg egentlig godt sælge dem, men synes ikke det er til at få en pris, der gør det attraktivt. Så de fleste er pakke i kasser og stillet væk – mens nogle få en gang imellem kommer frem for at blive hygge-malet på (er pt. i gang med at male lidt på nogle old school dværge og gobliner). Khemri figurerne har jeg erhveret mig med henblik på at bruge dem sammen med mine Colonial figurer til Showdown, så de skal nok blive malet og brugt (selvom det er en skam, at de de dermed kommer på runde baser – for de kunne være fine at bruge som stand-in tropper til det ellers udemærkede Age of Æguptus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *