Det bli’r dyrt – nye rollespil i 2009

Det kan godt være, at jeg snart skal rydde op på hylderne i kælderen igen, for det ser ud til, at der udkommer en hel perlerække af spændende rollespilsudgivelser i år, som allerede nu trænger sig på ønskelisten (ok, et par af dem er allerede udkommet).
Og selvom listen er lang, er der sikkert nogle ting og sager, som jeg har overset…

Listen (ikke i prioriteret rækkefølge):

Pinnacle Entertainment Group

Deadlands: The Flood – den første Plotpoint kampagne til Deadlands Reloaded. Tiden er inden til et opgør mod Rev Grimme, og det tegner til at blvie farligt og underholdende.

Weird War II – nu kommer den sære udgave af Anden Verdenskrig endelig i en Savage Worlds udgave (den gamle er det ubruglige d20 snask). Det er altid spændende at dyrke den her slags alternativ historie – og oplagt at kombinere med Ask’ Holocaust.

Savage Worlds Superpowers Companion og Fantasy Companion flytter de gamle PDF Toolboks over til tryk og SWEX udgaven af reglerne. Begge to er must have (dog nok mest Fantasy, da Supers aldrig helt bliver det helt store hit i min bog).

Adventure Deck – nu endelig i en trykt version. Jeg har aldrig gidet at rode med print af PDF’er, men konceptet holder – hvilket jeg ved fra det ellers ikke særlig imponerende D6 Indiana Jones system (der var en videreudvikling af TORG systemet).

Evernight har jeg aldrig fået på hylde, men nu kommer der en SWEX version af klassikeren.

The Path of Kane – nye scenarier og en Plot Point kampagne til Solomon Kane. Er der nogle grund til ikke at være forelsket i kombinationen af okkultisme med kappe og kårde genren?

The Savage Seas of Solomon Kane – mere til Solomon Kane. Nu med fokus på verdenshavene, der er hærget af pirater. Vist nok en del ting og sager der var lidt i overskud efter Pirates licensen gik tabt til søs.

Space 1889 er indtil videre kun et rygte, men holder det vand, er det så afgjort et must have!

Archaia Studios Press

Mouse Guard RPG lyder utroligt lovende. Ikke mindst fordi det er en mere simple og strømlinet udgave af Burning Wheels (der trods gode ideer simpelthen ikke fænger og helt drukner i alt, alt for mange regler – måske jeg bare er en sur gammel mand, der slet ikke er med på de nymodens tider med Indie rollespil). Desuden er det jo bare for sejt, at spille MUSketerer!

Reality Blurs

Realms of Cthulhu kombinerer CoC med Savage Worlds. Det kan kun blive godt!
Darksummer Nights er en udvidelse til Runepunk som jeg bliver gladere og gladere for jo mere jeg læser.

Green Ronin 

A Song of Ice and Fire Roleplaying  er det første ikke-d20 rollespil baseret på Westeros. Romanerne er for seje, og brætspillet holder også. Alt hvad jeg har set om rollespil tyder også godt – og så er det nogle interessante d6 regler.
Narrator’s Kit – er vist mest interessant fordi der kommer et stort kort over Westeros med, men det lille scenarie lyder også interessant.

Peril at King’s Landing er efter sigende et scenarie der flyder med intriger, og er et godt bud på hvordan bøgerne skal omsættes til rollespil. Deruodover fungerer bogen vist som en sourcebook over hovedstaden, hvilket altid er nyttigt.

A Song of Ice and Fire Campaign Guide er den store guide til en kampagne. Det gldæer jeg mig meget til at se – håber den er mindst lige så anvendelig som The Boy King til Pendragon.

Triple Ace Games

Hellfrost Player’s Guide er den første bog til en ny Savage Worlds Fantasy setting. Det er koldt og istiden er på vej. Det lyder dejlgit dystert, og tegningerne og andet der er lagt ud som previews ser rigtig lovende ud.

Hellfrost Gazatteer beskriver settingen og skulle være spækket med scenarie ideer.

Hellfrost Bestiary er den store monsterbog, hvilket jo altid er rart at have.

4 Responses to Det bli’r dyrt – nye rollespil i 2009

 1. Morten Greis says:

  Savage Worlds, Savage Worlds og Savage Worlds. Jeg aner et mønster med et par enkelte undtagelser i form af MG og måske A Song of Ice and Fire, hvis det ikke også er Savage Worlds?

  En af glæderne ved indie-spillene er, at det bliver en billigere for mig end for dig i 2009, hvis jeg altså kan holde fingrene fra E4 ;)

 2. Hej Morten… ja, der er vel et mønster. Men det er nu også ganske dejligt for mig, at der er en meget fin overensstemmelse med hvad jeg gerne vil spille, og hvad der bliver udgivet til Savage Worlds.

  Så slipper jeg også for, at gøre som i “gamle dage” hvor jeg læste diverse GURPS bøger og derfor måtte lave regler der matchede de rollespilssystemer jeg dengang kunne li’.

  Men nej A Song of Ice and Fire er ikke Savage Worlds. Og da jeg har et par stædige asner blandt skizofrenia spillerne, der indædt afskyr SW, men i dag spiller noget D20 “A Song of Ice and Fire”, er lige netop de bøger et forsøg på at bygge en bro – og desuden lyder SIFRP reglerne gode bedømt ud fra diverse designer blogs.

  Og Mouse Guard er bare alt for cool. Samtidig med at det giver mig en ny chance til at få spillet noget BW agtigt noget, nu hvor jeg mentalt er stået mere eller mindre af i forhold til de BW bøger jeg har.

 3. Morten Greis says:

  Så vil jeg med nysgerrighed afvente spilrapporter og/eller anmeldelser af SIFRP-reglerne, men jeg kan forestiller mig, at det kommer til at tage lidt tid, førend det er på plads grundet jeres nuværende FBI-kampagne (og en erhvervelse af bøgerne).

 4. thomas says:

  Hej Morten – jeg skal nok smide noget op, når jeg får læst SIFRP bøgerne (sikkert i kombination med en anmeldelse til RPGForum).

  Og igen når jeg får spillet. Men det er forøvrigt nok ikke FBI kampagnen, der kommer til at stå i vejen for noget SIFRP rollespil. Det er derimod Beyound the Mountains of Madness kampagnen (som jeg ikke giver helt så meget spalteplads) – for det er i den spillergruppe, at der er enkelte spillere med stor modstand mod Savage Worlds.

  Thomas :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *