Special Agent Wyonard

FBI-SealPeter har fået skrevet lidt (faktisk en hel del) om sin spilperson til vores  FBI kampagne – og jeg har fået lov til at smide det ud i cyberspace via bloggen. Tak til Peter for det – og også tak for de kommentarer/tanker som Peter har gjort sig om spilpersone.

Peter skriver: Jeg var lidt i tvivl om min spilpersons metoder var i konflikt med “Integrity”-delen af FBI-vow’et, men Robert vil faktisk aldrig gøre noget, som han tror kan skade efterforskningen eller FBI i det hele taget. Integritet handler nok lige så meget om om intention og god tro. Men ellers kan vi lige tage en snak om det næste gang vi spiller.

Jeg vil lade det være op til de øvrige spilpersoner om de har fundet ud af, at han har affærer i sit privatliv. Men hvis de har det, er de mildest talt ikke i kridthuset hos Robert, og slet ikke, hvis de er dumme nok til at snakke højt om det – det synes Robert er virkelig dårlig stil!

================

Peter Brodersens spilperson: Robert “Bob” Herbert Wyonard Jr.

Alder: 39. Født i 1969, Boston, Massachusetts.
IDEEN
En person med akademisk og forretningsmæssig it-baggrund, som er kommet ind i FBI på et program, der i højere grad har fokuseret på folks erfaring og viden fra erhvervslivet end en baggrund som “fodsoldat”.

Har som følge heraf heller ikke en fuld forståelse for eller underkastelse af FBIs procedurer og forpligtelser som en offentlig organisation, men arbejder mere pragmatisk med at man har lov til at benytte de ressourcer, der er til rådighed.

Lader sin entusiasme og kreativitet gå ud over almindelige hensyn. Får han lyst til at nørde hele natten med en idé, så gør han det – uden nødvendigvis at ringe hjem eller få afklaret formalia om overarbejde på forhånd.
PERSONEN
Robert lever et liv, der er præget af undtagelser. Han lever ikke et egentligt dobbeltliv, men i næsten alle ender af hans liv er der små hemmelige detaljer og uafklarede forbehold. Roberts generelle entusiasme viser sig i kraft af at være opportunist og utilitarist, der personligt prøver at få det bedste ud af alting.

Det kommer blandt andet til udtryk ved at han ikke alene har én, men to hemmelige elskere (pt.) i sit liv. Robert ser det blot som mere glæde i sit eget liv i stedet for deciderede affærer og har en lidt for simpel opfattelse af, at hustruen Catherine jo kun bliver ked af det, hvis hun får noget at vide om det. “Det forkerte” ville således være, at hun fandt ud af det, og ikke at Robert i det hele taget har de forhold. Catherine er heller ikke blevet informeret om at Robert har et barn fra et tidligere forhold, for det ville næppe hjælpe på interessen.

Roberts adfærd på arbejdspladsen er præget af det samme. Det har været en effektiv metode i det private erhvervsliv at bruge sine kreative evner til at indsamle og facilitere viden. Men Robert følger blandt andet ikke selv den it-politik, han selv har udarbejdet, og benytter sig gladeligt af Facebook, bruger piratkopierede programmer, har vigtige dokumenter liggende direkte på sine bærbare, benytter sig ikke af det centrale backup-system, udveksler informationer med folk udefra, m.m. Indtil videre har alt gået fint. Reglerne og de tekniske begrænsningerne er jo rettet mod it-analfabeterne, og ikke de  kompetente folk som Robert, som godt kan passe på sig selv og sørge for at hans egne computere er krypterede på en passende måde – dog uden at benytte sig af FBIs egne krypteringsprocedurer.

Robert gider ikke administration og regler, og tænker mest på hans kreative handlinger som “offerløse forbrydelser”. Lidt som at gå over for rødt eller køre for hurtigt på motorvejen, når der er mulighed for det. Så går trafikken heller ikke i stå.

Robert leverer dog i allerhøjeste grad varen, og det er nok til hans held at der er forskel på efterforskning (hvor man blot bør starte det mest kvalificerede sted) og så bevisførelse. Til det første kan det være en effektiv metode at oprette falske ad hoc-profiler på nettet og på den måde komme i kontakt med eller få adgang til informationer om mistænke eller andre involverede folk i forbindelse med en sag.

En dag vil Roberts lidt for smarte metoder dog ramle ned som et korthus. Robert vil på det tidspunkt være uforstående over for al kritikken, når han nu er en af de mest effektive medarbejdere i bureauet, som om nogen har leveret resultater.

FACTS
Uddannelse: Datalogi på MIT, hvor hans far også underviser. Ph.d med emnet “Heuristic analysis and taxonomization in a heterogeneous database environment”, hvilket omhandler processer og metoder for at strukturere og sammenkoble data fra forskellige systemer med forskellige egenskaber.

Arbejde:

1 år hos Webventures.com: Dotcom-selskab i New York med en mission om at være indholds-aggregator inden for alle kategorier af data.
Titel: “Director of Information Awareness”
Maskot: Plys-dalmantiner, hvor alle prikkerne symboliserede forskellige webressourcer – eller “dots”, som de hed internt. Webventures gik konkurs som så mange andre dotcom-selskaber.

4 år hos Microsoft i Seattle som it-strateg: Arbejdede i begyndelsen på XPs brug af webtjenester, bl.a. operativsystemets brug af online-ressourcer (fx til hjælp eller til at foreslå programmer til at åbne en given filtype), frem for at hele operativsystemets “viden” ligger lokalt. Rykkede efterfølgende over i en afdeling for analyse af brugeradfærd og data mining på tværs af tjenester.

4 år hos FBI, der søgte folk med baggrund i erhvervslivet til deres it-sektion. Afdeling: Office of IT Policy & Planning. Søgte ind i forbindelse med Enron-skandalen og 9/11. Er personligt fornærmet over (og misundelig på) rige selskaber, som tilsyneladende slipper af sted med hvad som helst. Vil bruge sin viden om sammenkørsel af databaser og mønstergenkendelse til at finde tegn på svindel.

I begyndelsen gik arbejdet dog på at udarbejde og implementere hensigtsmæssige it-politikker for forskellige sektioner af FBI samt dataudvekslende samarbejdspartnere. Afdelingen påvirkes dog mere og mere af cybercrime og databrud hos forskellige virksomheder. Udarbejder mest overordnede strategier med udgangspunkt i det skiftende trusselsbillede. Efterforsker sjældent enkeltsager, men bruger dem som udgangspunkt i fremtidige strategier.

Har været med til at udarbejde FBIs it-sikkerhedspolitik og er årsag til at almindelige medarbejdere blandt andet ikke kan besøge Facebook eller Myspace, eller redigere i Wikipedia-artikler.

Hobby:
Havde som barn forskellige friluftsaktiviteter (spejderliv, trekking), men med tiden kom en større teknologisk interesse og kobling på de forskellige hobbies. Er gammel HAM-bruger (radioamatør). Bruger en del tid på geocaching, RC (fjernstyrede fartøjer) og diverse gadgets. Har en grov Internet/online-afhængighed.

Familie:
Far: Bob Wyonard Sr. Underviser i matematik på MIT.
Mor: Linda Wyonard. Sad i administrationen på MIT og mødte Bob Sr. dér. Er førtidspensionist i dag efter en piskesmældsulykke.
Lillebror: Michael “Mike” Wyonard. 36 år. Økonom. Nyligt fyret grundet den økonomiske krise.

Ægteskab:
Gift protestantisk med Catherine Wyonard (født Malley). Catherine arbejder som børnehavelærer. De mødtes på en bar i Seattle, mens Bob arbejdede i byen hos Microsoft.
Har sammen datteren Lisa Marie Wyonard på 4 år. To katte: Fido og King. Lisa fik lov til at navngive dem. Tidligere kat: Spongebob. Kom til at bakke over den. Har i stedet fortalt Lisa, at den er rejst ud til en gård på landet.

Tidligere relevant forhold:
Maria Isabella Feliz. Katolsk studerende fra Spanien, mødtes på MIT for 16 år siden. Gjorde hende gravid, men var ikke klar til at gifte sig med hende. Hun rejste efterfølgende hjem. Deres søn hed oprindeligt Robert Herbert Wyonard III, men hedder nu Roberto Marco Feliz og er 15 år. Har hverken kontakt til Maria eller Roberto i dag, og har heller ikke fortalt om Catherine om dem. Catherine kender ikke noget til Maria eller Roberto.

Elskerinde og tidligere kæreste:
Helena Epstein. Jøde. Tidligere Microsoft-kollega, som stadigvæk arbejder på Micrsooft, nu på et kontor i DC-området. Helena kender til Catherine.

Elsker:
Jorge “Joe” Orlando Paz. Fandt sammen gennem et chatroom. Jorge har en spirituel, fri verdensopfattelse. Jorge kender til Helena og Catherine.

Yndlings-hade-øgenavn:
“Microsoft Bob” – hvilket er navnet på en af Microsofts største fiaskoer.
TIDSLINJE
19 år: Begynder på college
22 år: Begynder på MIT, datalogi
23 år: Møder Maria
24 år: Robert III bliver født
24 år: Maria og flytter til Spanien med Robert III
30 år: Skriver sin ph.d på MIT
30 år: Job hos WebVentures, New York, NY
31 år: Job hos Microsoft, Seattle, WA
33 år: Er semi-kæreste med Helena
35 år: Job hos FBI, DC
35 år: Lisa bliver født
37 år: Genindleder forhold til Helena
38 år: Indleder forhold til Jorge
39 år: Kampagnestart!

STATS: (efter første spilsession)

Traits:

Agilty: d6
Smarts: d10
Strength: d6
Spirit: d6
Vigor: d8

Derived Statistics:
Pace: 6
Parry: 4
Toughness: 6 (Kevlar +2/+4)
Charisma: – (-2 over for folk, der kender til hans forhold)

Starting Edges:
Wilderness Man (+2 Survival/Tracking og +2 Vigor Test vs Fatigue)
Investigator (+2 Gather Infor, +2 Research, +2 Notice søge spor)

Hindrances:
Major: Habit (Internet)
Minor: Vow (FBI)
Minor: Dark Secret (hemmelige elskere)

Skills:
Know. Computer d10
Gather Info d8
Research d8
Survival d8
Notice d8
Repair d4
Shooting d4
Driving d4
Fighting d4
Guts d4
Athletics d4
Know. Law d4

Experience
Novice
1: Skills
2: Skills
3: Skills
4: Trait (Vigor)
Seasoned
5: Trait (Smarts)
6: Skills (computer+survival)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *