Gondor og Rohan i kamp

I den Anden Alders mørke tid, var der flere gange stridigheder i Gondor, hvor borgerkrigen flere gange var ved at sønderrive det gamle kongerige. I en tid var det udbredt i Gondor, at opfatte Rohan som endnu en oprørsk provins der skulle beskattes – måske for at brødføde de fæstninger Gondor i storhedstiden havde anlagt helt oppe ved grænsen til Dysterskov. En aftentime i den sene vinter tørner en gruppe Gondor soldater sammen med en gruppe Rohan folk omkring en gammel skov. Kampen er kort og bloddig, og da nattens stilhed atter sænker sig, er skoven og de omkringliggende enge dækket af døde mænd og heste… 

For et par uger siden, fik jeg spillet et prøvespil War of the Ring med Keld. Jeg havde lavet en Rohan hær baseret på nogle Quick Start regler fra GW – og Keld havde lavet en tilsvarende Gondor hær (hvor han dog skiftede nogle Rangers ud med almindelige Minas Tirith bueskytter). Jeg havde lavet nogle hjemmelavede baser til mine tropper – da jeg endnu ikke havde fået fat på nogle officielle GW baser (det har jeg nu, og de skal males og gøres klar til næste spil).

Egentlig var det planen at det lille spil kun skulle være opvarmning, og at vil skulle prøve et 750 pts spil bagefter (jeg havde lavet en Isengaard hær til formålet).

Så langt nåede vi desværre ikke – men vi fik spillet et ok testspil, hvor vi undervejs fik mere styr på reglerne. Der var nogle gange, hvor vi glemte noget – samt i begyndelsen havde vi ikke helt styr på om terning-bonus’er blev givet til formations eller units.

Selvom vi spillede nogle ret små ”hære” – jeg havde tre formations, Keld havde fire – så var der forbløffende meget spil i det. Jeg var positivt overrasket over hvor flydende reglerne gled – og ikke mindst for fint det fungerede med terræn. Der var en skov centralt på slagmarken som vi på skift indtog. Vi måtte begge to afslutte med at sige, at ”hvis bare jeg havde vidst bedre, så havde jeg handlet anderledes”. Men jeg tror, at vi ente med være uafgjort på antal fejl og glemte regler.

Da vi sluttede, var det nok med Keld som vinder. Men det var ikke så vigtigt, for vi havde hygget os godt undervejs, og var blevet klogere på reglerne.

Vi har aftalt at spille et 1.000 pts. slag en af dagene – nu må vi se hvornår det kan blive. I sidste uge faldt onsdag lidt oven i min tur til London, i den her uge har jeg maledag med Niels onsdag, og i næste uge er det så Påske (hvor Keld skal i sommerhus). Måske vi finder tid efter Påske?

Her er et par billeder fra slaget… (klik på dem for en større version)

WotR-Rohan-Gondor-1 WotR-Rohan-Gondor-2

WotR-Rohan-Gondor-3 WotR-Rohan-Gondor-4 WotR-Rohan-Gondor-5 

lotr-border

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *