Showdown i Mirkwater

Western Showdown Mirkwater

I fredags var der et Showdown i den lille mineby Mirkwater…

I den lille californiske guldgraverby Mirkwater samles indbyggerne om aftenen for at fejre den 4. juli. Det er en by midt i ørkenen, der kun overlever takket været en kilde, med ildesmagende vand – mens pengene kommer fra en nærliggende Ghost Rock mine.

Snart er alle beruset af øl, hjemmebrænd og gærede dåse-annanas, og festen tager en mere voldsom drejning. Skænderier bryder ud om hvorvidt 4. juli skal fejres under flaget for Unionen, Konføderationen eller det Californiske flag – eller måske lade byen i kløerne på ”The Church of Lost Angels” eller ”Sweetrock Mining Co.”?

Urolighederne bryder ud – og først når morgensolen igen skinner klart ned over ørkenen, vil det gå op for de overlevende, at noget gik helt galt aftenen i forvejen. Så måske var der alligevel noget om de gamle indianer-fortællinger om, at ildvand brygget på vandet fra Mirkwater kilden får folk til at glemme deres hæmninger og i stedet bliver besat af onde ånder?

Dagens spillere var Lars (Lost Angels), Henrik (Confederates), Niels (Independents), Peter (Sweetrock) og mig selv (Union).

Vi trak lod om de forskellige sider, og det var langt hen ad vejen hemmeligt hvem der spillede hvilken side – selvom Lars sådan set var hurtig til at bekende kulør ved at sætte ild til bordellet (hvilket der kun var en fraktion der fik point for).

I første runde var det for øvrigt kun Lars, Niels og Peter der havde nogle aktive folk – skræmmende nok var de to boksere (Homer og McFist) aktive fra start, så de fik virkelig lejlighed til at vise hvor rå de egentlig er. Lars havde fået aktiveret bordelmutteren, der som sagt satte ild til bordellet allerede i tur et.

De første ture var ellers ganske action-fyldte. Peter fik aktiveret alle sine fem figurer blandt de folk, der stod centralt i byen, og havde dermed en god plan om at samle sig – og så bagefter styre ned mod minekontoret. Men én tur med dårlige initiativ-kort og så mistede Peter 4 folk på en tur (jeg havde en enarmet veteran med et oversavet haglgevær lidt tæt på, Lars havde den brutale bokser Homer og Henrik et par pistolskytter, der samlet faldt over Peter).

Niels sendte McFist ind i laden, hvor han hurtigt hejste sit flag – og efterfølgende var der ingen der turde gå derind af frygt for den store skotte.

Jeg kom i en gevaldigt slagsmål med Henrik omkring et hus, hvor det til sidst endte med at Henrik fik sit CSA flag op. Samtidig havde vi en anden kamp kørende i den anden ende af byen, hvor vi hvert fik et flag op i et hus. Hernede prøvede både Niels og Lars og blande sig, men der var Henrik og jeg heldige om at få dem nedkæmpet.

Lars fik aktiveret en kineser med lommerne fulde af fyrværkeri, som fik sat godt fut i minekontoret inden han blev skudt – og dermed lå Lars godt i svinget på point.

Undervejs var der nogle uheldige situationer, som vækkede opmærksomhed – og lige dele af frustration eller latter alt efter hvem det lige gik ud over. Et udpluk frit fra hoften: Jeg var så uheldig at løbe tør for kugler med en rimelig habil skytte allerede inden han fik skudt nogen, Niels havde absolut ikke held med Dorf (der ellers er en ret god gevær-skytte, men som skulle bruge mange forsøg på at ramme noget som helst), og Lars havde en figur, der snublede og landede på næsen uden dækning lidt for tæt på bordellets udsmider, som Henrik prompte lød fyre sit oversavede haglgevær af på klods hold).
Generelt gik spillet fint og der var ikke de store spørgsmål til reglerne – der dog lige skal justeres lidt (vi fik spillet med at det var en Full Action at skifte etage i et hus, og det var en uhensigtsmæssig showstopper). Den nyeste version af mine Showdown regler ligger som pdf på min Showdown side.

Den endelige dom var, at jeg morede mig godt – selvom jeg bagefter var lidt træt i benene efter at have stået op hele aftenen. Og der lod da også til at de andre morede sig – og nok også kunne lokkes til at lege med en anden gang.

  • Den endelig stilling blev:
  • Lars: -4 point
  • Henrik: -13 point
  • Thomas: -16 point
  • Niels: -34 point
  • Peter: – 52 point

Jeg har efterfølgende opdateret scenariet og justeret lidt på nogle regler, så lad være med at prøve at gennemskue de her point. Den opdaterede version af scenariet ligger som pdf her (link).
Nedenfor er et par billeder – specielt fra spillets første halvdel – som viser nogle situationer undervejs.

Western Showdown Mirkwater 01

Western Showdown Mirkwater 02 Western Showdown Mirkwater 03

Western Showdown Mirkwater 04 Western Showdown Mirkwater 05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *