WotR Viking Con 2009

På årets Viking Con stod jeg for to figurspils-turneringer i form af introduktionsspil til War of the Ring.

Jeg havde lavet to scenarier – “Kong Dains sidste slag” og “Slaget ved Isenfloden” – ud fra hvad jeg havde af figurer til rådighed (og trods en heroisk male-indsats i ugen op til Viking Con, var jeg alligevel ude for at låne lidt Uruk-hai figurer af Niels).

Mine motiver bag aktiviteten var to-fold. For det første vil jeg gerne have at de danske con’er får figurspilsaktiviteter, som er mere i “kom og spil med” genren end de (få) turneringer, der i dag dominerer billedet. For det andet vil jeg gerne gøre reklame for WotR spillet, som er det bedste figurspil GW har lavet (husk at Space Hulk er et brætspil).

Begge scenarier gik godt – selvom jeg efter fredag aften fik travlt med at justere lidt til søndagens spil.

Der var 6-7 deltagere fredag og 4 søndag (tre gengangere fra fredagen + Keld).

Her er lidt tekst med beskrivelser og og reportage fra de to spil – samt lidt billeder…

Oplæg: Kong Dains sidste slag  (fredag)
Vil Dværgekongen snyde sin skæbne – eller vil Ringånden Khamael indtage Det Ensomme Bjerg?

Da dragen Smaug var besejret og Fem-Hære slaget vundet, gik dværgene i Det Ensomme Bjerg en god tid i møde. Dain Jernfod blev kronet som Konge Under Bjerget, og der blev fred og velstand på egnen. Men den gode tid varede ikke længe, og snart bragte ravnene bud om en ny krig i syden. Og mens Sauron samlede sin hær i Mordor og forberedte krigen mod Gondor, blev et af Ringkrigens blodigste slag udkæmpet i skyggen af Det Ensomme Bjerg.

Dain samlede en hær af frænder fra Jernbjergene og stod side om side med med Kong Brand og hans folk fra Såby og Dal, for at forsvare Norden mod Ringånden Khamaels hær bestående Saurons vasaller af østerlændinge forstærket af orker fra Mordor og uvæsner fra Dysterskovs mørke og Dol Guldur’s ruiner.

Spillerne – op til fem på hver side – tager rollerne som hærfører, og leder deres tropper i kamp, for at afgøre slagets gang. Vil Mørkets styrke slukke alt lys og håb hos Midgårds frie folk – eller vil et rent hjerte være nok til at holde Mørket stænge?

Kort reportage: Slaget var meget jævnbyrdigt – omend dværgene havde fordel af at Khamûl og hans østerlændinge i begyndelsen var meget tilbageholdende og senere fik klumpet sig sammen med ork-legionerne, der ankom som forstærkninger fra Mordor. Det prægede slaget i høj grad, da størstedelen af tropperne på begge sider blev klumpet sammen omkring en enkelt ruin, hvor der så også blev uddelt tæsk og udkæmpet dueller.
Det blev en snæver sejr til Dværgene – og både Kong Dain og hans allierede Kong Brand overlevede.

Klik på billederne for en større version…

Oplæg: Slaget ved Isen Floden
Vil Sarumans legioner knuse deres fjender – eller vil Rohans ryttere ride til sejr?

Vadestederne ved Isen Floden har ofte flydt over med blod, når Rohans ryttere har kæmpet mod Dysterlændinge fra bjergene mod vest. Men nu marcherer en hær af Sarumans mægtige Uruk-hai legioner ned fra Isengaard mod Edoras.

Vær med at forsvare Rohan i et slag, der aldrig skete – men som ville have ændret udfaldet af Ringkrigen hvis Aragorn og Kong Theoden var blevet enige om at drage i felten i stedet for at søge ly i Helms Kløft bag Hornburgs tykke mure. Vil Rohans ryttere blive spiddet på deres fjenders spyd? Vil Gandalf den Hvide nå til undsætning med forstærkning? Og vigtigst af alt – vil hobitterne Merry og Pipin komme sikkerhed blandt venner – eller blive trampet til døde i slagets forvirring…

Spillerne – op til fem på hver side – tager rollerne som hærfører, og leder deres tropper i kamp, for at afgøre slagets gang. Vil Sarumans Hvide Hånd knuse al modstand og ligge menneskes land øde – eller vil ædle krigere med mod og stål holde stand?

Kort reportage: Kampen bølgede frem og tilbage – og ved at styre slagets flow gennem forstækninger, var det mere dynamisk end så mange andre store slag, jeg ellers har stået for. Det er jeg selvsagt rigtig godt tilfreds med. Det blev et passende stort klimaks – da Gandalf kom ridende til hjælp sammen med rohantytterne fra Østfold.

Undervejs var slaget ikke så jævnbyrdigt endda – da Isengard havde fordel af at have mange tropper på bordet. Men til det sidste var udfaldet åbent – og det var absolut ikke afgjort før end det sidste rytterangreb fejlede, og uruk-hai’erne kunne begynde på et festmåltid masser af mennesker og heste-kød på menu’en. Den eneste helt der overlevede Rohan siden var Théodred (sjovt nok totalt omvendt af Tolkiens version, hvor han stort set er den eneste som dør). Hobitterne blev ført afsted til Isengard, mens floden flyder rødt med blod fra Aragorn, Gimli, Legolas, Théoden, Théodred, Éowyn og de andre faldne…

One Response to WotR Viking Con 2009

  1. Pingback: WotR til Viking Con « Skizofrenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *