SIFRP 10 november

Vi fik spillet SIFRP i går. Jacob havde fødselsdag – men meldte afbud. Så den lagkage som Mungo havde lavet, blev spist – og så fejrede vi bare min fødselsdag (som er på næste tirsdag) i stedet for.

Mens vi ventede på Anders dukkede op, udvekslede vi røverhistorier.

Spil-aftenen gik med at de tre spillere (Anders, Mike og Mungo) lagde planer for hvordan de skulle få Huset Reddick på ret køl efter Ser Robyn mere eller mindre har overtaget det efter hans bryllup med Lisa Reddick (kombineret med at hende storebror gik i sort og tog mod Muren).

For at få lidt mere lov og orden på egnen, besluttede de at få samlet lenets tropper og se om de kunne få lokket de hærgende bjergfolk i et baghold. Et Opposing Warfare Test (Strategy Bonus) blev taget mellem Ser Robyn og banditternes leder.

Resultatet blev et vellykket baghold og da Mungo fyrede aftenes bonus destiny af på at få en ekstra succes, lykkedes det at få sat et baghold op i fordelagtigt terræn (ingen penalties til ridderne, mens spejder lå i skjul på en bakketop).

Så fik vi også afprøvet kampreglerne for større slag – og det gik både nemmere og hurtigere end jeg havde regnet med. Det endte med en knusende sejr til Huset Reddick – hvor spejderne fik hele to stigninger ud af det og steg fra Trained til Veteran. Samtidig blev bjergfolkene jaget på flugt – og to af deres tre enheder fik læsterlige prygl og mistede Training, således at de nu ikke udgør en trussel lige med det første.

Der blev også fulgt op på sagen med den farlige Gråhat gift, som var blevet smidt i brønden. Huset Lancel har jo deres egen Maester, og han prøvede at undersøge sagen lidt – det eneste spor spillerne fik var, at Maester Daly i Saltpans kunne fortælle følgende;

“Den eneste jeg kender, som ville kunne lave den gift, er den Ærkemaester der for fem år siden blev afsløret mens han forskede i forbudt viden. Han var også giftmester. Men Aerkemesterens navn er blevet slettet fra bøgerne og Stormaesteren har forbudt alle at nævne hans navn – det eneste jeg ved om ham er, at han belv smidt ud af ordenen og vist nok dødsdømt. Om han er død, eller taget til Muren, eller noget helt tredje er ukendt. Han havde fire lærligene – to blev brændt på bålet og to tog til Muren”.

Men andre ord er spillerne nødsaget til at tage fat i Stormaester Eadmund – og få ham til at oplyse nogle navne og fakta – eller også skal de have fat på nogen der var i Oldtown mens skandalen rasede, og se hvad de kan få fat på af sladder.

Vi sluttede af med at spillerne modtog en invitation til at komme til Huset Malory og få en snak om situationen – der er jo lige det med, at Huset Reddick skylder nogle penge til Lord Malory, og dem har Ser Robyn ikke tænkt sig at betale…

Jeg takserede aftenen til en Moderate spilaften – så der var lidt XP og Glory til alle. Mungo fik ekstra Glory fordi han var øverstkommanderende i kampen mod bjergbanditterne, og så lidt ekstra XP for at have lavet lagkage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *