Western Showdown kampagne

Jeg vil prøve at arrangere en Western figurspils-kampagne med min egen lettere tilrettede version af Showdown reglerne.

Ideen er at samle 3-5 andre spillere, som er friske på at spille figurspil – og så lade kampagnen danne en ramme med en samlet fortælling. Men altså helt klart med mere fokus på hygge-spil end besvær med point og sådan noget. Så slet ikke så detaljeret som Necomunda eller bare Mighty Empires. Faktisk så nok mere noget helt uden point.

Hver spiller får tildelt en fraktion i det en Deadlands version af det urolige Western Arizona Teritory, hvor vi undervejs spiller nogle scenarier, hvor spillerne har mulighed for at fremme deres sag (og mere eller mindre indirekte spænde ben for de andre spilleres planer). Der er skitseret fem fraktioner; militæret, sheriffen, indianerne, mexicaner og nogle skumle revolvermænd med bagmænd et sted østpå. De har helt sikkert et par hemmeligheder hver, men det har jeg ikke tænkt så meget over endnu.

Jeg vil ikke love, at jeg er god nok til at indfri ambitionen om at alle scenarierne skal være sjove, indeholde et par overraskelser og give mulighed for at forfølge andre mål end “bare” at skyde modstandere. Men det er altså min målsætning at gøre det, så godt som jeg nu kan.

Allerede inden første spilgang vil alle spillere blive informeret om spildatoer (typisk anden søndag i måneden). Det er ikke obligatorisk at være med hver gang – men jeg vil da helst have alle med hver gang. Specielt første og sidste gang er vigtige. Men kommer livet i vejen, så er det ikke en katastrofe – og noget vi finder en løsning på.

Planen er med andre ord, at spille en gang om måneden fra og med februar og frem til november. Ti spilgange. Og med en afslutningsaften hvor vi spiser en god middag og i fællesskab udveksler minder og hemmeligheder fra kampagnen og ud fra samtalen finder en vinder.

Jeg har skrevet et mere udførligt kampagne-handout til interesserede spillere. Det er på engelsk. Ikke fordi at jeg formulere mig bedre på udenlandsk (tværtimod), eller fordi det lyder sejere (slet ikke). Men fordi jeg gerne vil dele det med mine venner på Lead Adventure Forum. Nå, nok om det – her er et link til en pdf med mit hand-out: Western-Campaign-Gila-River-AZ.PDF

En helt anden – og mere praktisk – årsag til at det lige blev en Western kampagne er, at jeg har en del malede Westernfigurer – og når jeg spiller med dem, får jeg lyst til at male alle de umalede Westernfigurer jeg har ligende.

3 Responses to Western Showdown kampagne

 1. thomas says:

  Lige nu er Anton, Lars og Peter med på ideen. Håber der kommer et par spillere mere til.

 2. thomas says:

  ok – så er Niels også med. Det er fire spillere.

  Der er stadigvæk plads til en eller to mere.

 3. thomas says:

  Hupsa. Henrik vil nok også gerne lege med. Så er vi oppe på fem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *