Bob : Elsket og Savnet

Vi spillede FBI rollespil i går. Og selvom det var en god spilaften, var det en sørgelig spilaften. Vi mistede Bob.

Og så snart Joe har tid til det – pt har han ikke sovet endnu, siden at han så Bob blive skudt – så vil han skrive følgende brev til Catherine Wyonard (Bob’s kone).


Dear Catherine,

Modtag min dybeste kondolence. Med Roberts bortgang, er du og dine børn blevet udsat for en dyb tragedie. Og I er blevet frastjålet en hengiven ægtemand og far. Jeg kan kun forestille mig, hvor svært det må være for jer.

Jeg skriver til dig, fordi jeg gerne vil fortælle dig og dine børn om en side af Bob, som du aldrig har mødt. Den Bob, som var min kollega i FBI.

Bob har for mig altid været en rigtig god og hjælpsom ven, der for altid vil være savnet. Men han var også min partner i FBI – og jeg var sammen med ham, i den stund hvor han gik bort.

Som I ved, blev Bob taget fra os, under en farlig anholdelse. To Californiske politibetjente ankom også under den anholdelse, og Bob udviste et særligt mod, da faren var stor – og han med sine handlinger havde chancen for at forhindre at flere mistede livet.

Flere gange har jeg været i en situation, hvor jeg bagefter kun har været i live, takket være Bobs indsats. Han var ikke bare en god agent – han var også en helt. Men den aften betalte Bob den højeste pris.

Jeg skammer mig over, at jeg ikke kunne give mit liv, for at redde Bob. Men jeg vil for altid ære Bob, for hans utrættelige arbejdsiver og store mod. Og aldrig glemme, at jeg for altid har en særlig forpligtigelse med at efterleve Bobs eksempel.

På arbejdet var Bob altid en dygtig og pålidelig kollega – og han havde noget, som vi alle misundte ham. En familie. Hvilket ikke er mange agenter forundt. Vi har et job, hvor vi oplever mange ting, som vi gerne vil skåne vores nærmeste for – og derfor også nemt kommer til at distancere os, fra vi helst vil være nær.

Bob har oplevet mange ting i FBI, som I aldrig vil kunne høre om. Og han har flere gange måtte forlade jer – også i svære tider og i stor hast – for at tjene retfærdigheden. Det må have vært svært, at være gift med Bob, der satsede så meget for både at være en god agent. Jeg håber, at du og jeres børn fremover også vil huske på, at Bob også gjorde det for jeres skyld. At de hemmeligheder, som Bob har båret på sine skuldre, har tynget ham – for at de ikke skulle tynge jer.

Jeg vil gerne udtrykke min dybeste deltagelse i jeres store sorg og håber, at I må få styrke til at stå den kommende svære tid igennem.

Yours truly

Joe Yazzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *