First Blood – Western figurspil

Søndag kom Niels, Lars, Henrik og Anton på besøg, for at spille med i første runde af min Western Showdown figurspilskampagne. Desvære var Peter syg – men så fik jeg jo mulighed for at spille med i stedet for!

Vi begyndte med at vælge fraktioner for kampagnen, og jeg lod rækkefølge for hvem der måtte vælge først, være afgjort af hvem der dukkede mest op til tiden. Fordelingen endte med at blive;

Anton : CSA Military
Lars : Mexicans
Niels : Lawdogs
Henrik : Contractors
Peter : Indians

Jeg havde lavet et scenarie, som jeg kaldte First Blood, hvor alle spillere havde et par missioner – henholdvis en primær mission og en sekundær mission. Der var nogle forskellige særregler til de fleste spillere – og alle skulle derudover vælge et “alignment” til deres folk – enten de mere flinke White Hats eller de mere skruppelløse Blask Hats.

Alt efter om de valgte sort eller hvid, fik de en lille bonus-regel eller bonus-mission. Det er så min plan, at lade spillerne vælge værd gang; med den krølle på halen, at hvis en spiller konsekvens vælger det ene, så bortfalder muligheden til sidst for at vælge den anden – men tilgengæld vil de bonus-ting spilleren får, være endnu mere markante og bedre.

Samtidig giver det min en indikation om hvad spillerne hver for sig har mest løst til at spille for en rolle – og dermed bliver det nemmere for mig at skræddersy scenarierne længere hen ad vejen.

Handlingen i søndagens spil var – kort fortalt (og uden at røbe for mange hemmeligheder – at der opstod en hulens masse skydderi i udkaten af Yuma. Ved en hestefold var indianerne og mexicanerne mødtes – øjensynligt for at bytte et gidsel (Juanitta Navarro) med nogle heste med forsyninger. Den handel gik galt, da mexicanerne begyndte at åbne ild – nok opmuntret af at soldaterne (eller rettere nogle ret skydeglade men uduelige militsfolk) var dukket op, og også angreb indianerne. Da indianerne var drevet på flugt, åbnede en revolvermand – der var i selvskab med soldaterne – ild op mod mexicanerne og dræbte Juanita. Så meget for den alliance!

Samtidig var en grupe sortklædte revolvermænd dukket op lidt længere inden i byen, hvor de begyndte at gennemsøge husene. Hvad de ledte efter, fandt ingen af de andre fraktioner ud af. Da de sortklædte mænd opdagede en gruppe mexicanere i et af husene, blev der åbnet ild mod dem – uden varsel – og kort tid efter var fire mexicanere skudt ned. Nogle andre mexicanere dukkede op i et andet hus, og begyndte at skyde – men deres gamle forladergeværer var i første omgang meget upålidlige, og i anden omgang i hænderne på nogle mexicanere, der trods mange forsøg aldrig rigtig ramte nogen.

Myrderiet på mexicanerne fik byens Lawdogs til at gribe ind – men hurtigt blev Doctor Daye skudt ned i en duel (vi skulle lige improvisere nogle regler – og der kommer en mere grydeklar version med i reglerne til næste gang). Så tog de tre Earp søstre hævn, og åbende ild – men selvom de fik skudt bandens leder, så endte de alle tre med at blive ramt og sendt ud af kampen. Til sidste blev den sidste revolver-kvinde anholdt af en gruppe tililende borgere – til trods for at hun brugte sort magi til både at flyve og skyde med svovlild.

Jeg har lavet et lille referat-handout, som er sendt til spillerne – det ligger som en pdf her; Yuma-Pioneer-01

I kampagnen har vi ikke noget point-system, men der er vist enighed om at de forskellige fraktioner klarede sig fra ganske ok til ret skidt. Min version af udfaldet er:

 1. CSA (Anton) klarede sig bedst, og fik både dræbt nogle idianere, samt undgik større tab.
 2. Lawdogs (Niels) havde det godt nok hårdt i spillet, men en ektremt heldig efter-spil fase vendte en katastrofe til et fint resultat (alle de skudte Lawdogs kom sig uden mén).
 3. Indianerne (Thomas) fik ikke hvad de kom for, men klarede sig uden store tab—og fik da én hest med sig.
 4. Mexicanerne (Lars) fik stryg—og værst af alt blev Juanita dræbt under kampen. Det lykkedes dog at få de fleste heste i sikkerhed.
 5. Contractors (Henrik) havde en dårlig aften. De blev alle skudt eller anholdt—og selvom det lykkedes at skyde Doc Holly Daye i en duel, så overlevede hun alligevel sine sår.

4 Responses to First Blood – Western figurspil

 1. Henrik (Contractors) says:

  Ja det var forygende dog vil jeg indsætte lidt piveri over hvor grimme de søstre lawdogs havde med var og at jeg selv var skyld i min dårlige plasering efter at jeg fejlagtigt havde konkluderet at mexikanerne ikke var venligtsindede og at skyde først og spørge bag efter nok var vejen frem :)

  takker for en super aften og ser med spænding frem til forsættelsen.

 2. Lars says:

  En god spil aften, der igen viser, hvordan de hvide gør hvad de kan for at myrde og dræbe alle, der ikke er som dem selv. Men mærk mine ord. Revolutionen kommer. Viva Mexico!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=anTD4chmt6Q&feature=related

  Don Hess

 3. Lt. Anton says:

  Baaah….lømler hele bundtet, jeg foreslår militærundtagelsestilstand så vi kan få styr på disse “udfordringer”.

 4. thomas says:

  he he.. jeg afslører nok ikke alt for meget, når jeg nu siger, at jeg de sidste par dage har lavet nyt terræn. Spørgsmålet er så bare, om det er den gamle ruin eller boot-hill der skal I brug næste gang?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *