Musketerer og okkultisme

Så kommer der endnu et rollespil, som matcher min personlige fascination af kapper, kårde og sort magi. Wuhu!!

Denne gang er det Tripple Ace Games der udgiver All for One: Régime Diabolique, som de kort beskriver som et action-horror-intrige spil sat i musketer-tiden. Jeg krydser så meget fingre for, at det bliver i ånden fra Dumas hvor Richeleieu er sej – og ikke det det tåbelige Young Swords pjat, der har været dominerede på filmlæredet i de sidste par musketerfilm. Lige nu stiler de vist efter en udgivelse til juni, så jeg må vente lidt endnu inden jeg får en bog i hænderne.

Genren har som sagt altid stået mig nær – og det seneste bidrag til genren var Solomon Kane fra Pinnacle og med de fine Savage Worlds regler.

Det er så nok også forklaringen på hvorfor TAG ikke bruger Savage Worlds reglerne, som de ellers har et rigtig godt greb om? Personligt ville jeg dog helst have et Savage Worlds produkt, da det ville gøre det nemmere for mig at kombinere All for One med Solomon Kane og Pirates of the Spanish Main.

Jeg håber, at All for One lever op til genren, og som minimum er på niveau med Solomon Kane. Og gerne bedge end 7th Sea der med Eisen bogen ellers var tæt på at ramme genren med et ret dystert take om Grimms folkeeventyr.

Desværre bliver setting, genre og stemning nok næppe gjort lige så godt som i den helt fantastiske Rolemaster bog En Garde! – der endda formåede at toppe GURPS Swashbuckler (hvor første udgave var den bedste, selvom begge er ret gode).

Og nu hvor jeg er ved at støve gamle bøger af – så kunne det være rart, hvis der kom nogle rigtig gode scenarier til genren. Gerne nogle der er på niveau med dem fra Sanguines Iron Claw linie (der godt nok er fyldte med talende dyr, men som scenarier er ret godt håndværk).

Uanset hvad, så må jeg hellere sørge for t der plads på reolen til All for One – for det er helt sikkert en bog, jeg bare må og skal eje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *