Et forsmædeligt nederlag til Rohans Ryttere

I torsdags var Niels på besøg, og vi tog et spil War of the Ring. Jeg valgte at afprøve min Rohan hær i spil for første gang (de har kun gjort tjeneste i WotR en gang tidligere, og det var på Viking Con, hvor jeg ikke spillede med).

Niels havde sin Isengard hær med – og det klassiske opgør faldt (desværre) ud til fordel for Den Hvide Hånds legioner. Øv.

Det begyndte ellers fint – jeg fik lov til at vælge side på slagmarken, og stillede op langs den vestlige kant, da den østlige havde færre forsvarspositioner og generelt så ud til at give mere plads til mine ryttere (og de skulel jo nok nå derover). Min opstilling blev med fodfolk midtfor og så ryttere alle andre steder.

Niels stillede op bagefter, og satte lidt overraskende Saruman og en stor gruppe Uruk-hai wariors op helt ude på sin sydlige flanke. Midtfor fyldte han op med sine armbrøste, en troll, bersærkere og lidt orker. På den nordlige flanke var der flere Uruk-hai krigere i form af spejdere og de vilde banditter.

Blodbadet begynder

I første tur, syntes jeg det gik godt – men jeg lavede nok en fatal fejl. For jeg holdt mig på afstand og skød med buer. Her skulle jeg nok have angribet – specielt Saruman’s krigergruppe kunne have fået velfortjente tæv af Éomers Eored. Tilgengæld havde jeg held med at flytte rytterne fra min nordlige flanke ind mod midten – hvor specielt Théodreds riddere var gode, da de fik angrebet den ene af Niels gruppe af warg-ryttere. Imens nåede Kong Théoden og Erkenbrands ryttere at angribe og udslette Niels’ Uruk-hai berserkere på én tur (takket være en omgang Heroic Combat).

Afgørelsen faldt tidligt – Saruman deler øretæver ud

I tur to Niels var ved at omring Kong Théoden og Erkenbrands ryttere, men jeg slap ud af fælden – og fik i stedet angrebet Saruman’s enhed i ryggen! Samtidig tordnede Éomer ind i enhedens front. Der var virkelig lagt op til at de skulle køres helt ned i muddere. Specielt fordi at Saruman var turoligt uheldig med sin ellers ret dødelige trolddom, som helt og aldeles svigtede ham i den her tur. Men ak. I stedet udfordrede Saruman Théoden til en duel, og den noble konge fik tæv af den gamle mand med stok. Det betød også, at Erkenbrand og hans ryttere blev spredt for alle vinde, og også var uden af kampen. Det var helt og aldeles det mest afgørende øjeblik i hele kampen!

Alene tilbage kunne Éomer ikke påfører enheden tilpas store tab – og i tur tre endte det så med at Éomers ryttere også fik tæv.

De tre jægere på skovtur – og Niels kører sejren hjem

Imens havde de tre jægere Aragorn, Legolas og Gimli angrebet den store torld i Niels’ hær. Det lykkedes dem at vinde over den, men det kostede også 6 af deres 8 Might point. En meget dyr sejr, der reelt gjorde dem ineffektive resten af spillet.

I tredje tur skulle Niels mest af alt rydde op. Det lykkedes med lidt held of snilde at få mit fodfolk til at angribe Niels warg ryttere – men de fik alligevel ikke nok ud af den sejr. Imens belv de tre jægere holdt hen af en horde Uruk-hai’er med pikér. Og langsom var Lurtsz og hans mange Uruk-hai spejdere langsomt ved at komme tættere på, så de også kunne blande sig i kampen. Det som lykkedes bedst for mig den tur, var at Théodreds riddere fik angrebet Niel’s armbrøste, men det endste nu alligevel med at Théodred og Éowyn døde oppe på den bakke, hvorfra armbrøst-skytterne havde domineret hele slagmarken.

Spillets bedste tropper

Faktisk var de armbrøste en plage uden lige, og igennem hele spillet havde jeg problemer med dem. I første tur gav de store smæk til Erkenbrands ryttere, i anden tur var det mine Sons of Eorl der fik pryg. I tredje tur var den Théodreds riddere, der var lige ved at blive udslettet. Alt i alt var de en af de bedste enheder i spil – og jeg er glad for, at jeg også selv har fået malet en håndfuld armbrøste, så min egen Isengard hær også kan have den slags med.

Nå, her er lidt billeder. Klik på dem for at se en større version.

Min hær liste så forøvrigt således ud:

ROHAN ARMY
Epic Heroes: Théoden (Leader), Éomer, Éowyn, Meriadoc
Legendary Formations: Théodreds Knights (4 Companies), Erkenbrands Riders (6 Companies), The Kings Guard (3 Companies, Inf, Royal Standard).
Rare Units: The Sons of Eorl (4 Companies, Banner, Captain)
Units: Riders of Rohan (6 Companies, Captain, Banner)
Allies: The Three Hunters
Total 1.995 pts.

Forøvrigt vidste det sig, at min bordplade er lige lille nok til at spille 2.000 pts War of the Ring. Figurerne stod meget tæt pakket sammen, og der var ikke meget plads til at lave manøvre. Fremover vil jeg nok fokusere mere på 1.500 pts, der virker mere passende. Skal det være et større slag end dét, må jeg finde på en anden løsning – men det er ikke realistisk med et større bord nede i min kælder.

2 Responses to Et forsmædeligt nederlag til Rohans Ryttere

  1. Lt. Anton says:

    Hmmm….vinder du nogensinde disse nogen af disse “battles”?

  2. thomas says:

    næh, jeg har ikke haft den fornødne dygtighed til at vinde over Niels i et War of the Ring spil endnu. Men det skal nok komme en dag.
    Heldigvis er det hyggeligt hver eneste gang vi spiller, og jeg glæder mig til næste gang, jeg skal prøve at få skovlen under ham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *