DFF Con

Tilbage i oktober var jeg til DFF Con, som blev afholdt inde på Tøjhusmuseet. Det var et hyggeligt lille arrangement, hvor jeg gerne vil deltage næste år – hvis ellers det passer ind i kalenderen. Arrangementet varede to dage, men jeg var kun derinde lørdag.

Det er Dansk Figurspilsforening som står for arrangementet, og det havde de vist ok styr på – jeg købte lidt mad derinde, som var godt til prisen.

Jeg fik også talt med Michael, som jeg ikke havde set i et lille års tid – og så fik jeg også talt med Peter Frost, som jeg ellers ikke har været sammen med siden vi begge var på Fastavaller og den slags tilbare midt i 90’erne. Peter fortalte om et spil med tema i War of the Roses, som så ret fedt ud – ikke mindst fordi det var overdrevent detaljeret i sin research, så alle Leaders havde små kort med deres rigtige våbenskold på og en kort tekst der fortalte om deres liv og levned.

Udover at tale med gamle venner, fik jeg også spillet lidt – først en omgangaf WWII spillet Crossfire, som jeg blev meget positiv over. Faktisk så positiv at jeg pønser på at lave nogle spil med de regler, så jeg kan lege lidt med mine gamle 1:72 figurer. Scenariet vi spillede handlede om en lille gruppe engelske soldater, der var bagtrop under den store tilbagetrækning i Frankring i ’40. Vi skulle forsvare en lille fransk landsby mod de tyske fremrykninger – helst så længe som muligt, med så få tab som muligt, og gerne give tyskerne en ordentlig blodtud undervejs. Det synes jeg vi klarerede ret fint. Mod en overmagt fik vi uddelt flere tæv end vi selv tog, holdt ud alle de timer der var afsat til spillet, og bedst af alt opnåede vi at tyskerne måtte opgive at indtage byen den dag (men desværre var vi heller ikke nok til at blive og holde den, og måtte trække os tilabge i ly af mørket).

Derudover var der også et Zulu-spil, hvor der var nogle random encounters, som vi skulle klare, for at løse opgaven. Vi var tre spillere – og da jeg vist var ret uheldig, så var mine soldater døde og udslettet efter tre ture. Det var ret meget en nedtur, og hele konceptet med at lave tilfældige events i den slags spil, fik vist sig fra den værste side – det var i hvert fald ikke en god spiloplevelse for mig, som jeg tog hjem på. Men på vej ud, nåede jeg da lige at se lidt på Peters store Rosenslag, som var ved at begynde – og det så ret flot ud (men desværre blev mine billeder ikke så gode, så jeg kan ikke vise dem her).

Men her er lidt andre billeder fra dagen – klik på dem for en større version:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *