True Grit (****)

Onsdag fik jeg set den nyeste udgave af True Grit – og den var jo bedre end den gamle (som jeg nu egentlig også husker som god). Fortællingen er god, og det er et herligt twist af det hele bliver drevet frem af pigen, mens alle de voksne (mænd) ikke helt har samme drive. Ja faktisk i mange tilfælde bliver trumfet af pigen.
Filmen har en god og intens stemning, uden at det bliver til en decideret thriller – og det er ret godt gået, at der bliver klemt så meget personlighed ind i stort set samtlige bipersoner. Og så er det dejligt at se en film med to så usympatiske mandlige hovedroller. Den ene er jo mere øretæveindbydende end den anden.
Stor kudot (sp?) til Heilee Steinfled der i rollen som filmens kvindelig hovedperson – viser sig at være en teenager, der i mange tilfælde totalt stjæler scenen og uden problemer spiller op med/mod de mandlige stjerner i form af Jeff Bridges og Matt Damon.
En af de detaljer jeg er hlet vild med i filmen er, hvor velformulerede alle er – og det på et flot og formfuldendt sprog. Det er næppe sådan mange talte den gang (dér er sprogbrugen i Deadwood nok tættere på virkeligheden) – men det er godt nok en fornøjelse at se/høre hvordan alle taler til hinanden.
Nu er spørgsmålet så bare om min næste Deadlands spilperson skal være en teenager med ben i næsen eller en fordrukken og usympatisk marshall?

Den får fire californiske guld-dollars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *