Fire Kampagne-ideer

Vi havde en hyggelig aften i fredags med masser af Buzz Quizspil og lækker mad på grillen. Vi blev også enige om at vores Weird Wars Kampagne havde nået en slutning i tirsdags.

 

Lars har været spilleder på de sidste kampagner – der begge har varet et års tid – så nu er det vist hans tur til at være spiller. Det betyder så, at det er min tur til at være spilleder. Jeg har lige for tiden fire ideer til kampagner – og så må vi se om der er én af dem, der kan samle vores fælles interesse.

 

Fælles kendetegn for alle fire ideer er, at de ligger i den genre, jeg vil kalde Action Investigation – der er med andre ord både noget at opdage og pusle med, samtidig med at der er plads til action og andet ballade.

 

DEADLANDS – THE MAZE

Californien er styrtet i havet og er forvandlet til en meza af dybe kløfter, saltvandskanaler og små samfund med minearbejdere på jagt efter Ghostrock og ædelmetal. Hungersnøden lurer alle vegne, og nogle gange er priserne på mad så høje, at det er mere værdifuldt at have et læs med gamle dåser med bøffelkød end lommerne fulde af guld.

Spilpersonerne er en gruppe professionelle Troubleshooters, der normalt tager sig betalt for at hjælpe folk hvad enten de har problemer med røvere, forsvundne slægtninge eller nogle af de farlige dyr og væsner, der hjemsøger områder.Kampagnen handler mindst lige så meget om hvordan spilpersonerne håndterer at være selvtægtsforbrydere (med gode intentioner?) som at bekæmpe en ondskab, der langsomt spreder sin indflydelse.

Kampagnen er inspireret af Deadlands kampagnerne Devils Tower og The Flood, som begge mere eller mindre kredser omkring The Maze.

 

SPACE 1889 – CROSSOVER

Det er snart 20 år siden at Thomas Eddison byggede en æther-flyver og rejste til Mars. Nu er Mars langsomt ved at blive koloniseret af mennesker, mens planetens indbyggere forsøger at stoppe den udvikling, som allerede har opslugt størstedelen af Jorden. Londond er solsystemets største by og hovedstad i et imperium der dækker store dele af Jorden, og har omfattende kolonier på Mars og forposter på Venus.

Videnskaben er forholdsvis fremskreden, men det er ikke lykkedes at bygge særligt avancerede regnemaskiner og damp er så absolut den mest moderne form for energi-anvendelse. Spilpersonerne begynder i London, hvor de har deres første eventyr – men snart bliver deres liv mere eventyrligt med en rejse til Den Røde Planet samtidig med at de bliver involveret i en sammensværgelse der spænder over hele solsystemet.

 

Jeg havde ikke tænkt at spille kampagnen rent efter Space 1889 – men ville gerne lave et Crossover til enten Cthulhu Gasligt eller Rippers/League of Extraordinary Gentlemen.Spilpersonerne kæmper godt nok mod ondskaben – men skal også forholde sig til at være en del af et racistisk, undertrykkende og sjældent særligt sympatisk folkefærd, der har travlt med at undertrykke resten af solsystemet.

 

THE CAIRO CARBARET – PULP

Jeg ved ikke om vi er i mellemkrigstiden eller midt under Anden Verdenskrig. Men vi begynder i Cairo, hvor spilpersonerne af den ene eller anden årsag bliver involveret i et eventyr, som trækker spor til en sammensværgelse i oldtidens Ægypten. Cairo Carbareten er deres fælles holdepunkt – på overfladen et underholdningstempel men i virkeligheden et dække for den britiske hemmelige tjeneste (der er langt fra at være en velsmurt efterretningstjenste – men alligevel formår at passe deres arbejde med lige tilpas så meget succes at det britiske imperium endnu ikke er styrtet sammen).

 

Undervejs er der mumier og andre uhyrer, som truer ikke bare spilpersonerne men alle de mennesker, der bor langs Nilen og i andre dele af Nordafrika. Det er i hvert fald ikke et eventyr, hvor der er grund til at tvivle på eksistensen af det ”overnaturlige” – men i stedet gøre en heltemodig indsats for at det ikke spreder sig og bliver alt for kendt af offentligheden.

 

Egentlig tror jeg at kampagne foregår i samme univers som vores nylige Weird Wars kampagne. Men derudover er kampagnen inspireret af Indiana Jones og The Mummy.

 

WARHAMMER – TUSMØRKE I STIRLAND

Spilpersonerne er borgere i Imperiet omkring 2.000 år efter Sigmar – det er en tid plaget af borgerkrig, hvor der er hele tre kejsere, der alle er støttet af hver deres religion og alle har travlt med at hytte deres eget skind. Spilpersonerne er måske helte, der gerne vil gøre verden lidt mere sikker at leve i – eller måske bare en slags forbrydere, som prøver at får det bedste ud af situationen (hvilket jeg måske synes lyder lidt sjovere).

 

Kampagnen kredser omkring Wurtbad i fyrstedømmet Stirland, hvor der er større grund til at bekymrer sig om varulve og vampyrer end om dæmoner og orker, der ikke rigtigt har truet menneskeheden alvorligt de sidste mange år.

 

Det er en mere beskidt, ussel og jordnær kampagne end de andre. Det handler langt hen ad vejen om at være helte i det små, og først noget senere vil det måske blive mere episk. Jo mere jeg tænker på det, jo mere minder flere af tematikkerne om min Deadlands Arkansas kampagne…Kampagnen vil nok trække lidt på de to WFRP kampagner jeg har liggende – Paths of the Dammend og The Tousand Thrones – medmindre at der er spillere, som kender for meget til dem. Derudover trækker jeg helt sikkert en del på mine Solomon Kane bøger.

5 Responses to Fire Kampagne-ideer

 1. Lars says:

  Jeg skal først lige sige, at jeg er glad for at du tager teten. Jeg har ikke noget imod, at være GM, men det er også rart at være spiller engang imellem.
  Af de forslag du har skitseret, så er det Deadlands som jeg helst vil spille. Og på en delt anden plads enten Cario eller Warhammer.
  Men jeg er frisk på at spille hvad som helst. Så jeg glæder mig til at høre hvad de andre siger.

 2. Louise says:

  Uh ha den er svær…
  Jeg vil bare gerne spille rollespil men hvis jeg skal lave en prioriteret liste må den se således ud:
  1. det med mumierne
  2. Deadlands
  3. Space 1899
  4. Warhammer

 3. Niels says:

  Hmmm…. the choices the choices..
  Da jeg godt kan lide Deadlands og warhammer og allerede er med i en si-fi campain. Og vi lige har været i gypten må mine valg hedde.
  1. Warhammer
  2. Deadlands
  3. 1889
  4. Cario

 4. Anton says:

  Hejsa

  Kunne det blive plads til endnu en sjæl? Jeg spiller ikke længere WoW og ved ikke helt hvad jeg skal foretage mig og ideerne lyder spændene :o)

 5. Thomas says:

  Hej Anton
  Du er ALTID velkommen hjemme hos os – du behøver ikke engang bruge rollespillet som undskyldning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *