Figurmaling Q1 2011

I dag skinnede solen, så jeg fattede mit nye kamera og gik ud i haven, for at tage billeder af alle de figurer jeg har malet de sidste uger. Det gav et meget lys, end når jeg tager billeder nede i kælderen – men dybdeskarpheden drillede ret meget. Så nogle af dem er totalt uskarpe – men dem som blev gode, blev rigtig gode. Det må jeg arbejde noget mere med hen over sommeren.

 

Heldigvis blev billedet af Saruman (til fods) ok, og det er jeg glad for – det er den bedste Saruman jeg hidtil har malet (har et par stykker af dem). I det hele taget er der kommet en del figurer til min Isengard hær i den her omgang – primært forskellige Dunland figurer jeg har haft liggende i et par år, samt nogle Foundry Vikinger, som jeg vil bruge til at fylde rækkerne ud, så jeg kan stille med flere Dunlendings.

 

Der kom også en del Western figurer væk fra kasserne med umalede figurer, ligesom jeg fik forstærket mine franske fremmedlegionærer lidt, og taget hul på VSF Colonial projektet med forskellige maskiner og automatoner.

Af alle figurer er jeg dog mest glad for at have fået malet en Mûmak – den har jeg haft stående i mange år. I hvert fald 4 år. Fik den af fødselsdagsgave af Louise for lang tid siden, og alene af den grund, betyder det meget, at have fået den malet. Nu mangler jeg så bare de to andre jeg har stående… de skulle gerne blive klar til Viking Con i efteråret.

 

Figurmaling i tal

 • WotR Isengard 52
 • WotR Harad 10
 • Colonial VSF 16
 • Fantasy 11
 • Animals 2
 • Western 24
 • Pulp 7
 • Total 122 Olley Painting Points

 

Her er – som altid – lidt billeder. Klik på dem for en større version – men desværre er kvaliteten af billedere ret svingende den her gang. Og det er tydeligt at se forskel på hvilke der er taget i sollys, og hvilke jeg har taget nede i kælderen.

Figurmaling vs Nye figurer

Jeg prøver et nytårsfortsæt i år – nemlig at male flere figurer end jeg køber. Den eneste målestok jeg bruger til at holde styr på malede figurer er OPP – Olorley Painting Points – så derfor har jeg også noterer hvor mange OPP der er i de figurer jeg har købt siden årsskiftet.

I første kvartal ser det således ud:

Nye Figurer q1 2011

 • Historical 2
 • WotR Mordor 36
 • WotR Harad 12
 • Empire 18
 • W40K 6
 • Colonial VSF 4
 • WWII 16
 • Fantasy 2
 • Pike & Shotte 13
 • Animals 2
 • Western 6
 • Total 117

Så en balance på +5 OPP. Det er jeg meget godt tilfreds med. Ikke mindst fordi jeg også har malet lidt over 70 OPP i mit Island of Blood introsæt til Warhammer. Men de fortjener ikke at komme med i regnskabet over mine egne figurer.

5 Responses to Figurmaling Q1 2011

 1. Johs says:

  Flot Gorilla!

  Hvad er den til?

 2. Thomas says:

  Tak – og ja, det er en fed model. Min tanke var at bruge Kong Katongo til noget af det Showdown figurspil vi spiller. Første gang han får præmiere vil det nok være som et Mad Scientist våben i noget Deadlands inspireret spil. Men jeg ser også mulighed for at han kan dukke op i en Space:1889 sammenhæng.

  Selve figuren hedder oprindeligt “Ape X Super Villain” og er fra Reaper’s Chronoscope serie – så jeg kan da også se nogle anvendelsesmuligheder i noget superhelte spil – i mit tilfælde nok inspireret af Kerberos Klub.

  Men sandheden er, at jeg ikke har en klar plan med figuren. Synes bare den var fed, så den måtte jeg have. Nu er den så malet, og så gælder det om at få brugt den til noget spil.

 3. Pingback: [OG] Thomas’ smukke figur < Sort Forsyning

 4. GnavPot says:

  Skal hermed tilbyde dig et gratis fotokursus omhandlende blænde/tid relationens indvirkning på dybdeskarpheden ;-)

  Hilsen
  GnavPotten i Glostrup

 5. Thomas says:

  Hej Far – Jo tak, det vil jeg gerne benytte mig af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *