Warhammer ABC Army List

Jeg har længe puslet med at lave en Empire hær til Warhammer, og figurerne er da også indkøbt. Nu mangler de bare at blive malet. Det samme gør den Beastmen hær jeg efterhånden har samlet…

På den anden side har jeg en Skaven hær, som mere eller mindre er klar til at spille – det er vist småting der trænger til ny maling, samt måske en ny movement tray eller tre.

Mens jeg puslede med at lave hær-listen, så  udtænkte jeg et system, som jeg helt banalt har valgt at kalde ABC Army List. Måske jeg en dag finder på noget bedre?

Ideen er, at jeg helst ikke skal bruge for meget tid på at lave nye hærlister hele tiden, men også gerne vil kunne veksle imellem hvad jeg spiller med. Både med hensyn til point og hvilke figurer der skal med.

Derfor har jeg lavet det fine system, hvor min hærliste består af en kerne på 1.000 pts. Det er jo nok til at spille mindre spil, og i øvrigt en størrelse på Warhammer spil jeg finder tiltalende. Derudover har jeg konstrueret tre mindre hærlister på 500 pts. De er så kaldt A, B og C. Den store udfordring har så været, at få lavet alle fire lister således, at de kan kombineres på kryds og tværs, og stadigvæk ende op med at give en fornuftig hær. Således har jeg tre forskellige muligheder for at spille 1.500 pts (A, B og C), tre forskellige lister til 2.000 pts (A+B, A+C, B+C) samt muligheden for at spille 2.500 pts (A+B+C).

I de hærlister jeg har lavet efter ABC systemet, har jeg undladt at bruge Special Characters. Det er mest fordi, at jeg helst ville have mine egne helte – og deres egne navne og stemning med.

Nu tænker jeg så mest på, at det kunne være sjovt at lave en lille Warhammer weekend, hvor jeg sammen med en anden flok spillere prøvede ABC hære af. Det kunne jo være, at med de små 1.500 pts hære, at det kunne blive til en pæn sjat spil. Måske en turnering? Måske noget Mighty Empires? I hvert fald med mulighed for at skalere op undervejs, så vi begyndte med at spille et 1.000 pts slag, så tre 1.500 pts (med tilfældig kombination så alle fik prøvet tre muligheder af, uden at de kunne vælge forstærkning efter modstanderen), så et par 2.000 pts slag (tre er nok for ambitiøst på én weekend) og til slut en sidste runde med 2.500 pts slag.

Det lyder sjovt. Syntes jeg. Men nu har jeg også brugt vildt mange timer på at strikke bare to hær-lister frem til ABC systemet. Måske er der slet ikke andre, som gider bruge tiden på den slags pjat??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *