De Tre Musketerer 3D (***)

I går var jeg med Louise, Lars, Peter og Anton i biografen og fik set den nyeste De Tre Musketerer film. Det er absolut ikke den bedste i genren – men heller ikke den dårligste.

Jeg valgte at sætte forventningerne lavt – jeg vidste godt, at manuskriptet ville tage sig meget store friheder i forhold til Dumas bøger, og jeg må sige, at det havde de gjort. Når jeg nu var forberedt på det, så var det ikke noget, som irriterede mig voldsomt.

Alt i alt var det en ok film – og ikke nogen helt forfærdelig opdatering af Kårde/Kappe genren. Det var godt nok lidt underligt at Milady var forvandlet til en hidden-wire ninja, men Mila spillede jo bare den samme rolle som hun plejer (fx 5th Element og Resident Evil). Men det var jo forventeligt, når det nu også var Paul Andersson der var instruktør på Resident Evil filmene.

I åbningsscenen i Venezia, var jeg lige ved at udbryde – hov, det scenarie har jeg jo skrevet’. Men det ser vist mere ud til, at musketererne i Maskeballet har været med til at lave forarbejdet – og faktisk kan man godt påstå at Jacobs og mit gamle scenarie kunne fungere som en prequel til filmen ;)

Derudover syntes jeg, at det var meget sjovt at se de flyvende skibe – dem har jeg savnet at se på et lærred siden de første tegninger af dem dukkede op i gamle Warhammer bøger. Og selvom der et par gange var lidt meget computer-effekt over scenariet, så syntes jeg, at filmen skal have ros for at skabe nogle flotte rammer som visuelt fungere ret godt. Specielt var jeg glad for den måde som de fik skabt et billede af 1600-tallets Paris, hvor Notre Dame i den grad dominerede bybilledet.

3D effekterne var på den anden side ikke pengene værd. Selvom de ikke var pinagtigt ringe, så var det ikke en effekt, som gjorde, at jeg en anden gang gider betale +30 kr for biografbillet.

Skuespillerne var generelt ikke særligt blændende. Orlando Bloom var ret god som Buckingham, der var passende usympatisk til at være tættere på sit historiske ophav end Duma’s noget mere flatterende portræt. På mange måder var han mere interessant end de fire musketerer. Det samme kan siges om den unge konge og hans dronning.

Faktisk skuffede musketererne ret meget. Athos var ikke dyster nok. D’Artagnan var rimelig anonym. Porthos var reduceret til en hooligang og Aramis nærmest usynlig. Jeg tog mig et par gange i at tænke tilbage på Manden i Jernmasken hvor Gabriel Byrne, John Malkovich, Gérard Depardieu og Jeremy Irons løftede de fire musketerer op til at bære en film med et ret tyndt manuskript.

Og så var det lidt morsomt at danskere er det nye sort, når der skal castes skurke i Hollywood. Mads Mikkelsen gjorde det ok som Rochefort mens Carsten Nørgaard i rollen som Jussac mere lignede en langhåret viking end en fransk adelsmand.

Filmen får tre ud af fem mulige musketerer. Den var ikke vildt ringe. Ej heller vildt god. Jeg vil genre se den igen – men mest af alt fordi jeg er ret vild med kappe-kårde genren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *