Viking Con 2011

Igen i år var jeg på Viking Con. Og igen i år, var det lørdag og søndag – mens jeg passede Astrid fredag, så Louise kunne komme til Kultur Nat.

Lørdag var det egentlig planen, at jeg skulle have været arrangør på et stor War of the Ring figurspil – men Ved Kârna’s Porte (som det hed) blev aflyst, da der kun var én spiller der havde forhåndstilmeldt sig. Og jeg havde ikke lyst til at transportere flere hundrede figurer med tilhørende terræn hele vejen ud til Tårnby, for at stille det op, og så pakke det ned igen, hvis der ikke dukkede en lille håndfuld spillere op ud af det blå.

Jeg regner nu med at prøve igen til næste år – da de andre War of the Ring arrangementer de forrige år jo har trukket ok med deltagere.

I stedet fik jeg tid til at shoppe en del fine ting hos Faraos Cigarer – der havde kæmpe udsalg af udgående produkter. Det blev til et par Star Wars rollespilsbøger og en hulens masse figurer; primært WWII og Pikes&Shotte.  Jeg fik også købt et musketer-brætspil i Fantask.

Jeg fik også lejlighed til at snuse lidt til Viking Con Junior, der er et fantastisk initiativ til at få nye unge spillere ind i hobbyen.

Endelig var der også tid til at tale med folk – fx løb jeg ind i Rune nede fra TRC, som jeg ikke har talt med i årevis. Han havde kone og barn med. Og der var også tid til at give Peter et lift ind til byen.

LØRDAG AFTEN : ROLLESPIL

Lørdag aften skulle jeg spille rollespil; Legenden Om… IV. Jeg havde stor fornøjelse af at spille det første scenarie i serien får år tilbage, og glædede mig til at prøve igen. Ikke mindst fordi reglerne i år var baseret på Gumshoe, som jeg gerne ville prøve.

Jeg fik Johs som spilleder – og det var jo hyggeligt nok med et kendt ansigt. De tre andre spillere i gruppen havde vist lige spillet sammen i en omgang Smølf Quest – og jeg havde det nok ligesom Claus og Dr Frankenstein, ”oh my God, I createded a monster!”.

Måske var det på baggrund af de andre spilleres nylige Smølf spil – måske bare fordi at kemien i gruppen var til det. Men i hvert fald blev spiloplevelsen mere med fokus på det humoristiske – og ikke på det dystre og mere alvorlige som Johs ellers havde lagt op til. Personligt gjorde det mig ikke så meget – og bagefter havde jeg en oplevelse af at der havde været en god kemi spillerne imellem.

Selve modellen med Legenden Om er, at der er fire små ”noveller”, som spillerne kan spille i valgfri rækkefølge – og det er ikke et krav, at man når dem alle. Johs lagde ud med at vi ikke skulel spille hele natten, og at det var realistisk at nå tre. Der var tilfældigvis også tre scenarier, som han havde mest lyst til at spille – og vi fandt en rækkefølge, der virkede ok. Det var den måske ikke…

Vi lagde ud med et scenarie, hvor spillerne var rivaler – og skulle lave benspænd for hinanden. Der var en spiller i gruppen, der slet ikke fangede ideen. Vi var flere, der ikke fik det til at fungere optimalt med reglerne. Og det hele var ret kluntet og nok slet ikke i nærheden af at være så intenst som det var tænkt fra forfatternes side. Moralen var nok, at det ikke var et godt scenarie at begynde med. Spillet haltede, men vi fik alligevel tegnet nogle svage billeder af vores spilpersoner – og vi fik grinet sammen.

Scenarie to var mere kooperativt. Men igen kom reglerne ikke helt i spil – og det var lidt problematisk, at der var lagt op til fire parallelle fortællinger, der i første omgang ikke helt gav os så mange muligheder for at spille sammen. Igen var der lidt bøvl med reglerne.

Da vi var klar til tredje scenarie – som var et rendyrket intrige-scenarie – holdt vi en pause. Og bagefter da vi mødtes igen, valgte Johs at melde pas. Han var ikke ’på’ til at spille mere. Så det blev en lidt afbrudt og uforløst slutning.

Min evaluering er, at vi havde været bedre tjent med et flow på fortællingerne der lagde ud med en gruppe der skulle samarbejde, og så langsomt blev mere og mere fragmenteret for at slutte af med et intrige. Så vores scenarie 2, skulle have været 1. Og omvendt.

Med hensyn til reglerne var Gumshoe kogt så meget ned, at det nærmest af uanvendeligt. Og de ”descriptors” (eller hvad det nu hedder) vi havde som ”Skills” var ikke så valvalgte – specielt de 2 x ”Livet er Smukt” voldte problemer og skabte megen (ufrivillig) komik.

SØNDAG : BRÆTSPIL

Søndag spillede jeg brætspil (da jeg ikke havde fået mit ikke-færdige rollespil med på programmet) – og fik en fin andenplads i A Game of Thrones turneringen, hvor jeg som Lannisters fik tævet Greyjoy næsten helt af brættet og nåede op på 6 byer inden tiden rendt ud. Det var lidt ærgerligt, at der kun var 3 timer til at spille i – for spillet nåede ikke en rigtig afslutning, hvilket gjorde at også den oplevelse var lidt uforløst.

Men uanset hvad, så var det en fin Viking Con. Og jeg glæder mig til næste år.

 

3 Responses to Viking Con 2011

 1. Pingback: Rapport fra Viking-Con 30 | Stemmen fra ådalen

 2. johs says:

  Tak for din spilrapport. Det var hård, men god læsning.

 3. Thomas says:

  Hej Johs
  Hårdt? Hva’ da? Jeg er betydeligt mere lunken på hele scenariets strukter (altså rækkefølgen og opbygningen af scenerne), og på om Trols og Morten kunne/burde have gjort mere ud af deres formidling af hvad scenariet gik ud på (både i foromtalen og i spillermaterialet vi fik udleveret) end på din indsats.
  Eller tænker du mere på de kommentarer, jeg smed ovre på din egen blog) ?
  /Thomas :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *