Edward Vincent ”Ed” Braddock

Min (første) spilperson til Mikes Masks of Nyarlathotep kampagne…

BARNDOM

Edward blev født i New York (Manhattan) i 1894 til George W. Braddock og hans kone Lizzie (begge irske katolikker). Han har tre søskende – brødrene Harry og Russell, og søsteren Nellie. Hans far tjente som medlem af NYPD fra 1890’erne til han i 1916 omkom under en brand.

UNGDOM

17 år gammel blev Edward gift med Anna  Walls. Parret fik en søn, George, i 1912, og datteren Sarah kom til fire år senere. De boede i Cambden (New Jersey) i svigerforældrenes hus. George Walls er skibskaptajn og sejler på de syv have og hustruen Violet passer huset.  Ed arbejdede i sine uge år som  ufaglært lagermand og chauffør. I maj 1918 fik han arbejde i Camden Police Department, og i 1920 kunne familien flytte til deres eget hjem på 582 Clinton Street.  Huset på Clinton Street havde været bopæl for professor Horatio Draper og hans datter Agnes, der begge var blevet myrdet under mystiske omstændigheder. Ed troede ikke på spøgelser, og huset var meget billigt.

TRAGEDIEN

I de første par år, levede familien i idyl – men børnene begyndte at have mareridt. Anna talte om at huset var hjemsøgt og hun hørte underlige lyde fra kælderen. Edward fandt dog aldrig noget mystisk dernede og afviste problemet. Samtidig havde han meget travlt på arbejdet fordi en gruppe sprutsmuglere drev kispus med politiet.  Til sidst blev det for meget for Anna, der tog børnene og flyttede hjem til sin mor. Efter et voldsomt skænderi, hvor Edward til sin store fortrydelse slog sin hustru for første gang, endte det med at Anna og børnene flyttede tilbage til  huset, således at familien kunne fejre jul sammen.  Men da Edward han kom hjem en kold vinteraften i begyndelsen af 1924,  var hans liv ødelagt. Anna lå myrdet i køkkenet, med Georges maltrakterede lig liggende henover sig. Oppe på loftet fandt han Sarah, der var totalt i chok og ude af stand til at tale sammenhængende.

HÆVNEN

Sarah blev indlagt på et hospital. Og Ed begyndte at grave i fortiden og i gamle kasser på loftet, læste han om professor Drapers studier af oldgræske tekster. Det meste var volapyk for Edward – men hans stædighed, og assistance fra en collegelæreinde (Ulf’s spilperson) hjalp ham til at få styr nok på sagerne til at forstå, at Horatio Draper havde fået tilkaldt en eller anden form for ’Daimos’ , der hjemsøgte huset og var skylde i de bestialske mord. Bevæbnet med et halggevær og en spritlampe, fik han has på uvæsenet.  Men det efterlod mange ar i sjælen, og han begyndte at drikke i smug.

JAGTEN

På arbejdet begyndte det at blive svært for Ed. Han var søvnløs om natten, og brugte sin tid på at jage smuglerne. Og til sin gru opdagede han, at de brugte hedensk trolddom til at tale med underlige undervandsvæsner. Hans kollegaer tog det ikke seriøst, og det endte med at Ed tog sagen i egen hånd sammen med sit halggevær. Det kostede ham jobbet, og for en tid forsvandt han i selvynk og spiritus-tåger.

GENOPSTANDELSEN

Edward blev kontaktet af The Balefire Society – en gruppe, der med base i New York, var opmærksomme på de ting og uhyrer, der lever skjult for offentligheden. Han fandt et nyt formål med sit liv, og bruger nu sin tid på at hjælpe sine nye venner med at bekæmpe monstre og kultister.  Hver aften tager han tilbage til huset i Cambden, hvor han sover på sofaen i en stue, hvor der stadigvæk står en kasse med julepynt i hjørnet.   Hver søndag besøger han Sarah på hospitalet, og hver eneste gang håber tager han fortvivlet hjem og drikker sig fuld fordi hun ikke er kommet sig.

RULE STUFF

STR 15, CON 13, SIZ 13, DEX 10, APP 13, INT 12, POW 12, EDU 12Hit Points 13, Magic Points 12English 60%, Cthulhu Mythos 4%, First Aid 35%, Drive Auto 45%, Dodge 50%, Sneak 40%, Handgun 50%, Shotgung 55%, Psychology 35%, Spot Hidden 55%, Fast Talk 45%

2 Responses to Edward Vincent ”Ed” Braddock

 1. Johs says:

  Cool, men gud hvor er han mørk.

  Kommer spillet til at understøtte din fantastisk baggrundshistorie?

 2. Thomas says:

  Hej Johs

  Ja, Ed er lidt Dark. Men sådan er Noir. Og det Call vi spiller, er vist ret Noir. Og Pulp. Ved ikke lige helt hvor vi præcist lander henne.
  Vi spiller jo den gamle, gamle, gamle købe kampagne Masks of Nyarlathotep (sp?), så i første omgang forventer jeg ikke, at GM Mike bruger baggrundshistorien til så meget. Men generelt er vi ok til at lade den slags komme med.
  Umiddelbart har min spilperson haft lidt glæde af at have nogle relationer til politiet i NYC – vi blev ikke anholdt selvom vi (mig) skød og dræbte et par negere (der myrdede en hvid mand på et hotel). Men vi var sikkert ikek blevet anholdt alligevel? Derudover insisterede jeg på ikke at ville tage med på investigation en søndag aften, da Ed skulle besøge sin datter og bagefter tage hjem og drikke sprut og høre irsk sørgemusik. Så der kiggede jeg bare på, mens de andre kom på spanden ;)
  Der er en løs tråd i min baggrundshistorie – Proff Draper – som Mike måske kan bruge til noget. Det afventer jeg lidt. Derudover er der jo Ed’s datter, der er blevet sindssyg af at se et monster (Dimensional Shambler tror jeg nok det er), og måske har lidt Cthulhu Mythos som vi kan trække på. Der er også noget i scenariet om en psykolog fra NYC, der måske er kultist eller i hevrt fald ved noget om den slags – der regner jeg også med at jeg kan bruge min baggrundshistorie (lægerne på datterens hospital) til at åbne op for noget efterforskning.
  Men egentlig har jeg jo bare være taktisk optimerende med min spilperson.
  1) Jeg ville have en person, der kunne slås – og ikke havde skrupler ved at dræbe kultister (for det gad jeg godt spille).
  2) Jeg ville have en person, der havde motiver nok til at tage på eventyr selvom det ville være farligt (jeg gider nemlig ikke ‘spilde’ for meget tid på at spille en rolle, der lige skal ‘overtales’ til at tage med – eller som hellere vil fjante rundt på natklub frem for at gå ud i natten og jage kultister).
  3) Jeg ville gerne have en spilperson, der ikke var bundet til NYC (derfor den døde familie, det forliste job og datteren der er indlagt).

  PS; Som altid, mange tak fordi du gider læse og kommenterer på det jeg skriver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *