Viking Con; Scenarie-idé

Jeg har de sidste uger pønset på en idé til et rollespilscenarie til Viking Con. Jeg er slet ikke klar til at skrive en synops, men har lidt stikord…

Regler: Savage Worlds Fantasy

Ide: Et dungeon scenarie. Men det skal være en Dungoen, der ikke kun udfordre spillerne i kamp – men også rummer elementer fra Investigation rollespil, og hvor valg tidligt i spillet har en konsekvens senere.

Anslag: Spilpersonerne mødes på en kro. Det er sikkert første gang de møder hinanden. En arbejdsgiver har brug for deres hjælp, og har søgt land og rige efter nogle eventyrer. Det er så spilpersonerne. De skal drage ud på en færd, som kræver de undersøger en dungeon.

Handout: Spilpersonerne for et kort, som skal hjælpe dem igennem deres dungeon-eventyr. Det er ikke et kort over hele hulesystemet, men et gammelt kort, der viser hvordan det så ud engang. Siden da er meget sket. Men det er bedre end ingenting.

Spilpersonerne: Spillerne skal selv lave deres spilpersoner. Det er et vigtigt præmis.

  1. Det afspejler, at det næppe vil være en særlig harmonisk gruppe, som mere eller mindre tilfældigt reagere på en “quest”.
  2. Det er op til spillerne, at finde ud af hvad deres gruppe har af stærke og svage sider – og ikke noget som er iscenesat af forfatteren/spillederen.
  3. Spillerne får en guide til at lave spilpersoner, men det er også muligt at a) skrive lidt om sit koncept, og så sende mig en mail (så sætter jeg stats på), eller b) det er noget vi finder ud af på Viking Con. Spillerne skal dog – som minimum – møde op til scenariet med en skitse til en spilperson.

Intriger: Intriger og konflilkter er meget sjove. Dem skal der være plads til. Inden spilstart får alle spillere udleveret en lille briefing, som giver dem deres tre personlige motiver, så der er noget at spille efter – og noget som kan skabe lidt konflikter. Kunsten bliver at finde en balance, hvor der er konflikter, men hvor det ikke bliver til et blodbad internt i spillergruppen inden scenariet kommer i gang (det kan eventuelt godt slutte sådan – selvom det ikke skal være en selvfølgelighed). Men der skal være nok til at afspejle den her naturlige del af mistro, som vil præge et samarbejde blandt en gruppe professionelle eventyrer, der skal på færd sammen for første gang.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *