Return of Tirsdagsrollespil

Det ser ud til, at vi snart kan begynde at spille rollespil om tirsdagen igen. Det glæder jeg mig til. Jeg skal være spilleder, på en ny kampagne, som jeg har valgt at kalde Dragskvad. Hvad det helt præcis skal gå ud på, finder vi ud af på tirsdag.

Jeg har nu alligevel gjort mig nogle tanker. Det skal være Fantasy – li´som Game of Thrones, men med trolde. Lord of the Rings uden hobitter (altså ja til at alt det dystre, nej tak til at det fjollede). Og spillere der skaber handlingen (frem for at have skrevet en kampagne/historie på forhånd).

Vi skal tale lidt om hvor vi gerne vil se vores rollespil på nogle forskellige “akser”:

 • Low Fantasy – High Fantasy
 • Intrigue – High Action
 • Tragic – Heroic
 • Infamous – Legendary

Og vi skal skyde os ind på nogle regler; jeg har tænkt på Savage Worlds, Fantasy Craft, Shadows of Esteren, Drakar och Demoner og Viking.

Lars tænkte vi også kunne se på Fate.

Til det formål har jeg lavet en lille pdf-fil med masser af billeder, som jeg regner med skal være med til at styre vores snak (forventningsafstemning).

Visuelt læner jeg mig ekstremt meget op af rollespil som Shadows of Esteren (der er sindsygt flot) og den nyeste udgave af Drakar och Demoner (som jeg ikke har, men som jeg helt sikekrt ønsker mig til fødselsdag/jul) – eller film i stil med Game of Thrones og Lord of the Rings.

En mere bred vifte af billeder, dukker frem, hvis du på google søger efter Shadows of Esteren billeder. De fleste er helt perfekte. Og – som der også er i PDF filen – har jeg fundet nogle billeder, som jeg syntes passer rigtig godt til hvad jeg har lyst til at spille;

Lady Stoneheart: er så dyster at se på. Der er også en stemning af (knuste) ambitioner og hævn, som jeg finde tiltalende.

Dystre dværge fra DoD er lige præcis sådan nogen, som jeg kan forstille mig i vores rollespil.Den slags dværge, der bør i mørke gruber, og som hverken er lalleglade eller specielt venlige overfor mennesker.

Troldene fra DoD har altid fascineret mig. De er store, magiske og mytiske. Og så er det ret sikkert, at de spiser børn til morgenmad.

En google søgninger på Skyrim Concept Art kaster også mange gode ting af sig – en af de bedste er den her med Krigeren, Bjørnen og den døde mammut.

 

 

2 Responses to Return of Tirsdagsrollespil

 1. Thais Munk says:

  Fedt indlæg! :-)

  Det virker til at I har gang i nogle fede overvejelser. Jeg spiller lige pt i noget gruppe, hvor jeg ikke føler at forventningsafstemningen har fungeret (vi har cirka spillet i 1½-2 måneder og jeg mangler et eller andet, men jeg har svært ved at sætte fingeren på helt præcist hvad det er).

  Så jeg synes at det er nogle fede dimensioner at “måle” netop en fantasy-kampagne på. Det lyder som om at I har gang i Low Fantasy og Intrigue, men hvor ser det ud til at kampagnen kommer til at lægge på de andre punkter?

 2. Thomas says:

  Hej Thais – vi skal først tage rigtig hul på snakken på tirsdag. Men der er det så planen, at vi skal bruge de forskellige skalaer til at tale os rundt om emnet.
  Det vil helt sikkert være en fejl, bare at sige, at vi skal spille “Fantasy” – for så sidder der en, som vil spille Dragonlance, en anden der er til Game of Thrones, den tredje hepper på Lord of the Rings mens den sidste syntes det kunne være totalt cool med noget Call of Cthuhlu agtigt middelalder-spil.

  Den snak kommer til at være ret parallel med en snak om regelsystem, da reglerne jo også kommer til at betyde ret meget for spillet.

  Det “nye” ved den her kampagne er, at jeg har været så visuelt orienteret. Også da jeg lavede de forskellige skalaer. Vi havde gang i et ret stort spørgeskema, dengang vi skulle spille Deadlands. Men i det hele taget, er jeg meget stor tilhænger af forventningsafstemninger.

  Jeg skal nok vende tilbage, når der er noget nyt om vores DragsKvad kampagne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *