D&D (5th) Starter Set

D&D-startersetI torsdags var vores “Dragskvad” kampagne sat på pause, og Lars var spilleder og guide i forhold til den nyeste udgave af Dungeons & Dragons.

Vi brugte det nye Starter Set, der har et scenarie og fem (?) spilklare spilpersoner. Jeg valgte at spille Dværg/Krigerpræst, mens Louise var Elver/Troldmand, Brian Menneske/Bueskytte og Ane Menneske/Ridder.

Det var en hyggelig og sjov aften – ikke mindst takket være det gode selskab. I forhold til de nye D&D regler fik jeg ikke noget nærmere indblik i hvordan de var forskellige fra tidligere udgaver. I det store hele føltes det meget velkendt. Måske kamp går lidt hurtigere – men på Level 1 har det jo aldrig lige været dér skoen klemte. 

Det var sindsygt frustrerende at have så få Hit Points som vi havde – og ikke mindst at rollen som Cleric hurtigt blev reduceret til mine to healing spells, som ufatteligt hurtigt fik ben at gå på. Og så var jeg bare en mellem-god kriger. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet lidt forvent med hvordan den slags ting foregår i Fantasy Craft (læs: flere Hit Points, flere spells).

Scenariet virkede fint nok, og vi fandt en dungeon som vi fik udforsket. Der var en sjov fælde i starten – og et farligt monster til sidst, som gav os så mange bank, at vi alle endte med at blive slået ned på negative Hit Points. Lars sagde at vi ikke døde, men at scenariet har taget højde for den situation, og at vi “kun” er taget til fange (jeg glæder mig til at finde ud af, om det er noget Lars fandt på – eller om der vitterligt er lavet et introduktions-scenarie der tager højde for at spillerne får bank i første rigtig svære encounter). Næste gang er vi Level 2 og skal vel slippe væk fra de fæle monstre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *