Savaged Star Wars

2251

I år har de unge mennesker på mit Ungdomsskole hold valgt at de på egen hånd gerne vil spille Star Wars med Savage Worlds reglerne. Det syntes jeg var en fremragende ide.
Så jeg har støvet min egen versionering af Savage Star Wars regler af.

Egentlig er der jo ret mange andre, der har lavet deres egen fan-versionering af Star Wars setting regler til Savage Worlds, men der er ikke nogle af dem, som jeg syntes var helt perfekte. Så derfor lavede jeg for år tilbage (da vi også spillede Savage Star Wars på ungdomsskolen) en samling af regler, som jeg syntes fungerede godt.

Dem har jeg så opdateret igen, da det jo altid er sjovt at pille lidt ved den salgs.

Spilpersoner kan ikke dø

Helte kan ikke dø i Star Wars; det værste der kan ske ved at blive ”Incapacitated” er, at du bliver efterladt som død, taget til fange eller lignende.

To ting ophæver den regel: (1) så snart du bruger en Bennie på at lave Soak Test, vil du resten af kampen kunne dø af skade (men det er dit eget valg, at du vil hæve indsatsen), og (2) skade fra Wild Cards kan dræbe dig som normalt (ellers vil Darth Vader jo ikke være særlig skræmmende at møde).

Kraften bruger ikke terninger

Jeg er af den gamle skole, som spillede en del af West Ends fremregende Star Wars rollespil, så derfor syntes jeg, at Kraften skal deles op i tre (Control, Sense og Alter). Samtidig gider jeg ikke se en Star Wars film hvor jedi’erne oplever, at deres evne nogle gange svigter dem ret uforudset – så derfor har jeg justeret Powers reglerne, så der nærmest ikke nogle terningslag tilbage (og dem der er, ville jeg nok fjerne, hvis jeg opdaterede reglerne yderligere).

Nå, nok om det. Her er mine regler for Savage Star Wars til fri afbenyttelse.

-> Savaged StarWars

-> StarWars Character Sheet

 

 

2 Responses to Savaged Star Wars

 1. Thais Munk says:

  Selvom jeg ikke ved noget om Savage Worlds, så ser det sgu sejt og gennemarbejdet ud. Jeg vidste ikke at Control, Sense og Alter stammede fra West End Games’ udgave. Jeg ved at den forsætte med over i i hvert fald de 2 første udgaver af D20-versioner (som jeg lige pt bruger som GM, fordi min nye gruppe gerne ville spille Star Wars og jeg ikke gad sætte mig ind i eller købe et nyt system :D).

  Hvornår og hvorhenne i settingen er det så planen at I skal spille?

 2. Thomas says:

  Hej Thais

  Tak for de pæne ord.

  Jo mere jeg læser om de gamle West End rollespil, jo mere går det op for mig, hvor meget af det som siden blev kanon og en del af expanded universe, som blev skabt til rollespillet.
  Jeg har prøvet d20 Star Wars og var ikke en fan. Men har kun hørt godt om det nye system fra Fantasy Flight Games (men vil ikke bruge penge på det, da jeg strengt taget ikke har noget at bruge det til).
  Jeg ved ikke hvilken epoke ungerne vil spille i. Det er nemlig noget de klare helt selv, mens jeg er gm for nogle andre. Planen er dog, at jeg støtter op omkring dem, med gode tips og tricks.
  Mit gæt – ud fra hvad jeg overhørte sidst – er dog, at de går efter noget i stil med Knights of the Old Republic. Men det kan de jo nå at lave om mange gange…
  /Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *