Mit Rokugan (1. del)

WAR01

Jeg har altid haft det bedst med at sætte mine L5R eventyr i et Rokugan, der tager udgangspunkt i den setting, jeg lærte at kende, da jeg i ’99 begyndte at læse om Rokugan.

Men dengang var der også ting, som jeg ikke brød mig om – og derfor opstod min egen version af Rokugan, som jeg siden har brugt.

Det kan jeg da lige skrive lidt om:

Løveklanen “bortfører” Kejseren

Rokugan i dag er for tiden hærget af borgerkrig. Efter mange års ydmygende nederlag på den politiske scene, har den militante Løve-klan valgt at tilbageholde Kejser Hantei den 38. – for hans egen sikkerheds skyld, selvfølgelig. Det er Løve-klanens Daimyo (leder) Akodo Toturi der officielt har skylden for det, men alle i Rokugan ved, at den unge og uerfarne mand i sidste ende bliver styret af sin Sensei Akodo Kage.

(Desuden har “den Sorte Løve” Akodo Toturi sine egne ting at slås med, som jeg skrev om i scenariet Fukubukuro)

Mens Kejseren således er forhindret i at gribe ind, har Løve-klanen startet en krig med deres gamle ærkefjender fra Trane-klanen – der er militant underlegen, men normalt har lidt godt af Kejserens beskyttelse. Krigen gik i starten usædvanlig godt for Løve-klanen, men krigslykken vendte da Skorpion-klanen fik sendt en hær til Kejserhovedstanden.

Trane-Skorpion Alliancen tager kontrollen

Herfra blev det erklæret at Trane- og Skorpion-klanerne havde indgået en alliance, med det formål at beskytte Kejserens arving – den unge Hantei Sotorii – mod Løve-klanens kup. Krigen fik en ny politisk dimension, og fra hoffet begyndt en ny snak at brede sig: der var tale om et kup, Kejseren ikke var Løve-klanens gæst men fange. Og det fik andre klaner til at interessere sig lidt mere for krigen.

Nu er situationen den at Løve klanen har indgået en våbenhvile med Trane- og Skorpion-klanerne, der har brugt det sidste år på at konsoliderer deres magt som Kejserriget de facto herskerer. Løve-klanen er derimod blevet rodet ind i en krig med Enhjørning klanen, der med sine rytter-hærer har hærget store dele af Løve-klanens vestlige landområder – og deres spejdere er nået så langt mod øst, at de overvåget Løve klanens hovedborg Shiro no Akodo (hvor også Kejseren befinder sig).

De andre klaner i krig

At krigen ikke er afsluttet, skyldes i høj grad at Trane og Skorpion klanerne ikke er interesseret i det. De ser gerne den situation opretholdt, der betyder at de kan fremstå som beskyttere af en arving, der snart sagt når som helst kan gå hen og blive Kejser (Hantei den 38. er en gammel mand). De andre klaner blander sig enten udenom (Drage-klanen), eller er optaget af andre krige (Krabbe-klanen forsvarer Rokugan mod fjenderne mod syd, og Føniks klanen er i krig med to af de mindre klaner; piraterne fra Mantis klanen har slået sig sammen med Slange-klanen, som har infiltreret Føniks-klanens land).

Kage_4

7 Responses to Mit Rokugan (1. del)

 1. Slangeklanen?
  I live?

  Anyways, jeg ser frem til at høre lidt mere om dine L5R tanker.

 2. Thomas says:

  Hej Søren,
  ja, selvfølgelig er slangeklanen i live. De har gemt sig mellem Føniks klanens rækker igennem de sidste par hundrede år. Nu er de kommet frem, og der er udbrudt en slags borgerkrig i klanen. Dengang for mange år siden, hvor jeg udtænkte det, var det mest en god undskyldning for at holde Føniks-klanen uden af den anden store borgerkrig. Men nu her, mange år senere, tænker jeg, at det er lidt ligesom Voldemords genkomst, og at de mange tro gardister igen tør vise deres sande ansigt.

  /Thomas

 3. Thomas says:

  Nu hvor jeg har brugt lidt tid på at læse lidt op på L5R kortspillet, som jeg sidst spillede omkring udgivelsen af Lotus edition, fik jeg den tanke, at Daigotsu – søn af Kejseren, født i fangeskab – er en del af Slange-klanens planer. Det ville på mange måder give mening.
  Det er i hvert fald noget, jeg vil tænke nærmere over.

 4. Jeg læste lige det her igen.
  Er det så meningen at Slangen og Mantisen er fæle blodmagikere siden de er allierede, eller har gamle Papa Mantis bare været ligeså pragmatisk som altid og lavet en deal med ondskaben?

 5. Thomas says:

  Jeg ved det ikke helt. Har aldrig skulle lave scenarier deroppe, så det er ikke blevet opklaret. Skulle jeg gætte, så er Mantis klanen en gruppe pirater og lejesoldater, der ser en mulighed for rigdom (altså super pragmatiske).
  Jeg kan dog ikke lure, om det er Slange Klanen som er skurkene eller heltene. Det kan jo godt være, at de er ved at afsløre en større korruption i Føniks Klanen.
  Den eneste regel er, at hvis spillerne skal kunne være heltene, så skal alle npc’erne jo ikke være heltene – og så bliver de til skurke. Medmindre de i kanon er skurke, så er der en chance for at de er helte.

 6. Well. Kunne være cool at de var psudeo-helte.
  Slange-klanen har altid facineret mig som gammel L5R spiller. Nok mest pga deres sølv/lilla/sort farveskema og deres tendens til at være umulige at slippe helt af med. En maho-kult der ikke var for bønder og andet kratværk.
  Kort sagt, ordenlige skurke med standarder :-P

 7. Thomas says:

  Slange Klanen minder mig en del om Voldemorts Dødsgardister. Skulle jeg lave en kampagne deroppe, ville Harry Potter bøgerne være en god inspiration (ikke for deres fjollede plot, men mere de ting, der nu engang er om Voldemort og hans sekt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *