Tegner L5R landkort

Som forberedelse til Legend of the Five Rings rollespillet på ungdomsskolen, har jeg brugt min søndag aften på at tegne et kort over den lille del af det vestlige Rokugan, som skal danne ramme om spillet.

Jeg tog et par billeder med telefonen, for at vise hvordan arbejdet skred frem. Jeg skal nok får det færdige kort i en scanner, så det kan bruges til noget ordentligt.

Først tegnede jeg en skitse med en meget lys-grå tusch. Næste skridt var at tegne op med en sort pen (det har jeg to billeder af). Og til sidst farvelagde jeg kortet med mine pensel-tuscher.

2015-09-27 19.09.44  2015-09-27 19.39.16  2015-09-27 19.56.21  2015-09-27 20.26.37

Opdateret: Jeg fik scannet det færdige kort, så det nu også kan beundres:

Kort over området omkring Den Rige Frø’s By (pdf)

Opdateret (2. gang): Jeg fik lavet et kort med lidt forklarende tekst til spillerne. Det skal jeg bruge som handout. Og vi skal tegne på det og lave noter, så spillerne får ejerskab (og ikke mindst hjælp til at huske ting)

Kort med forklarende tekst (pdf)

Hele arbejdet med at tegne kort, hjælper mig til få styr på settingen. Jeg læser om byer, borge og steder i takt med at de bliver tegnet – og så får jeg et meget bedre forhold til dem, end hvis jeg kun læste det. Jeg ved også nu, hvor der skal tilføjes steder, som ikke er på kortet. Men dem finder spillerne jo nok, når de i det første scenarie skal eskortere en kort-tegner rundt i området.

L5R og de upræcise kort

Det har altid været en del af L5R rollespillet, at landkort er notorisk upålidelige, og de har ændret sig fra de forskellige udgaver at rollespillet. Det er der en fin forklaring på i spillet, da kortene bliver lavet af kartografer, der ikke har forstand på landmåling, men laver kort som er baseret på rejsebeskrivelser og ikke mindst rejetider. At byer flytter plads er heller ikke unormalt.

Så som led i den tradition, har jeg også lavet mit eget kort – som ikke helt ligner de andre officielle kort. Men som passer til det jeg skal bruge det til. Hvilket groft sagt er at page lidt rundt på kortet, og være sikker på at spillerne har forstået, at de befinder sig et grænseland klemt inden mellem Løve og Enhjørning-klanernes land, og med nogle nord og sydlige grænser til Drage og Skorpion-klanerne.

2 Responses to Tegner L5R landkort

 1. Johannes says:

  Det er et så sejt landkort og jeg synes virkelig godt om ideen om at tegne et kort som tilgang til at starte en kampagne op.

  Hvad er det for nogen pensel-tuscher du bruger? Har du et link?

 2. Thomas says:

  Hej Johs
  Tak. Jeg bruger nogle Copic Ciao Markers: (Link)
  Og nogle Design Twin Markers, jeg købte i Bog & Ide ((Link))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *