L5R | Dødens Hest

Torsdag var igen spil-dag på ungdomsskolen. Det var underholdende. Men ikke nødvendigvis godt.

Spilpersonerne:

 • Kakita-San (Trane-klanen): duelist og i nær familie med Doji-Sama, der er Trane-klanens Daimyo og Kejserens Personlige Forkæmper.
 • Otomo-San: Jurist, tilhører en af de kejserlige familier.
 • Kitsu-San (Løve-klanen): Shugenja der er meget optaget af at kunne slås med sværd.
 • Yogo-San (Skorpion-klanen): Shugenja, tidligere medlem af Føniks-klanen. Bærer på skumle hemmeligheder.
 • Shosuro-San (Skorpion-klanen): Snigmorder der også er en habil læge.
 • Mirumoto-San (Drage-klanen): En klassisk bushi der tager sin pligt og ærer meget alvorligt).

Sidst var afslutningen et æresbevarende-selvmord. Denne gang skulle spilpersonerne prøve at klare sig på egen hånd i ødemarken.

Det viser sig, at når man skal klare sig selv, så lærer man af det. I hvert fald var der to-tre spilpersoner der brugte deres XP på at få en Hunting Skill, så de kunne klare telt og bål på egen hånd, og også fange lidt fisk.

Spilpersonerne besluttede sig for at følge “vejen” mod øst, i håbet om at nå frem til De Tre Stens Flod, som de så bare skal følge for at komme til Den Rige Frøs By.

Undervejs opdager de en landsby syd for vejen, der er blevet ødelagt af bakemonoer (da ingen af spilpersoner har nogle relevante skills, vil alle uvæsner i deres øjne være bakemono – så det siger ikke så meget). De finder kun døde indbyggere, og alt det spiselige er plyndret og borte.

Spilpersonerne overnatter en enkelt nat i ødemarken, inden de forlader vejen og sætter kursen mod nord, hvor de kan se træer som afslører at en flod skærer igennem sletten. Det er Det Kolde Vands Flod, som de tidligere har krydset i selskab med Miya-Sama, men det ved de ikke.

Ved floden finder de en bonde-vej som de følger, indtil de finder en såret hest. Det er en stridshest, som vogter over sin faldne rytter. Den er bange og aggressiv. Heldigvis kender Otomo-San lidt til heste, så han får beroliget den. De ser nærmere på liget, der viser sig at være ebakemono_by_dinmoney-d3f0zqrn ronin – dræbt af klør og hug. Bakemonoer igen.

Yogo-San kigger sig omkring, og opdager ikke, at tre væsner sniger sig ind på ham. Bakemonoerne bliver dog opdaget af Shosuro-San, der kaster en kastestjerne efter dem. Så begynder kampen.

Det tager et par runder. Så er alle tre væsner døde, og Yogo-San er rimelig hårdt såret. Kitsu-San er løbet tør for Healing Spells, så der er ikke så meget at gøre.

Alle vil videre i en fart. Den døde ronin bliver brændt sammen med bakemonoerne. Hesten skal dø, da de er bange for at den er uren pågrund af sine sår (bakemono-klør er sikkert urene). Shosuro-San finder noget frem fra lægetasken, som han giver hesten. Nu er den død. I hvert fald i praksis, selvom det nok vil tage et par timer før giften virker.

Det er åbenbart ikke nok for Kakita-San, der syntes den skal dø nu. Så han tager sit sværd, og prøver at hugge hesten ned. Han ruller igen ret dårligt på skaden. Hugger sværdet ned i hesten skulder, hvillket får den til at stejle og sparke ud efter ham.

Igen er mine terninger ikke nådige. Kakita-San får en heste-hov i hovedet, og falder om. Ingen tør gribe ind. Og der går flere minutter inden Mirumoto-San finder en bue frem og skyder krikken.

Endnu et lig skal brændes.

Spilpersonerne går videre, og møder nogle bønder, der er bange. Bønderne fortæller om landsby længere fremme, som samuraierne skynder sig hen til.

I landsbyen får samuraierne ris for første gang i flere dage. Det er godt. De vil helst ikke rodes ind i noget, men den kvikke landsby-hoved-mand får lokket dem i en situation, hvor de vil tabe ansigt og ære, hvis de ikke hjælper med at forsvare landsbyen mod de fæle bakemono, som hærger egnen.

Vi runder af med at spillerne tegner et kort over byen og begynder at organisere et forsvar. En skam at ingen af disse unge mennesker har set De Syv Samuraier.

Nå ja, den døde spilperson, har en afløser på vej. Spilleren mente at heste var for seje, og i stedet for at blive dræbt af heste, ville han bruge en hest til at dræbe sine fjender.

næste uge har vi en Enhjørning Samurai med.

seven_samurai_2_by_fallen_sun_asylum-d2yqjb8

3 Responses to L5R | Dødens Hest

 1. Johannes says:

  Jeg kan godt forstå hvorfor han mener heste er farlige. Indtilvidere er de tydeligvis farligere end Bakemonoer og roniner.

 2. Johannes says:

  Og kan du ikke bed dem om at se De Syv Samuraier som forberedelse til næste gang?

 3. This is kinda cute.

  Af en eller anden grund er dyr altid farligere end de der bakemonoere.
  Mine spillere er stadig voldsomt bange for ulve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *