L5R | De seks samuraier

 

Spilpersonerne:

  • Otomo-San: Jurist, tilhører en af de kejserlige familier.
  • Kitsu-San (Løve-klanen): Shugenja der er meget optaget af at kunne slås med sværd.
  • Yogo-San (Skorpion-klanen): Shugenja, tidligere medlem af Føniks-klanen. Bærer på skumle hemmeligheder.
  • Shosuro-San (Skorpion-klanen): Snigmorder der også er en habil læge.
  • Mirumoto-San (Drage-klanen): En klassisk bushi der tager sin pligt og ærer meget alvorligt).
  • Utaku-San (Enhjørning-klanen): Kriger-kvinde med en stor hest og en utrolig sikker hånd når der skal skydes med bue.

Ungdoms-skole rollespillet forsætter, og jeg bliver endnu gang positivt overrasket over spillerne. En af dem – (han spiller Otomo-San) – havde lavet en utrolig sjov powerpoint. Der var præsentationer af spilpersonerne – både som de selv så sig selv, og hvordan de i virkeligheden var. Der var også en slag-plan for hvordan de skulle forsvare Landsbyen ved Den Kolde Flod.

Så da vi alle var færdige med at grine over den sjove Power Point, så vidste alle hvad de skulle gøre.

Kitsu-San mediterede for at få Void tilbage, så han kunne trække på sine Spells i kampen. De andre satte bønderne i sving – der blev gravet grøfter, bygget forsvarsværker, lavet brandfælder og klargjort en flugtvej.

Det var imponerende effektivt. Og jeg belønnede Otomo-San med en gratis Rank i hans Battle Skill.

Til kampen brugte vi Mass Battle reglerne, der virkede ok – alle fik undervejs muligheder for at lave forskellige Heroic Actions – og alle høstede en del Glory mens de forsvarede byen. Det endte med en sejr, og alle lærte, at det er fjollet at kaste sig ud i et slag, hvis man ikke har rustning på, og at det hjælper ufatteligt meget på ens chancer at have Battle Skill.

Men da støvet lettede, var det en dyrekøbt sejr – 80% af landsbyens indbyggere var døde og flere huse nedbrændt. Men de vigtigste bygninger stod stadigvæk, og der var trods alt en by tilbage at genopbygge. Fire samuraier var så hårdt sårede, at det tog måneder for dem at blive klar igen. Så vi sprang fra tidligt forår til midsommer.

Men der var også sket en masse gode ting. For det første fik det tjent en masse Glory – ikke mindst Utaku-San der kom til byen på sin stridshingst midt i kampen, og kastede sig ud i slåskampe – hvor heldige terningslag gang på gang var skyld i at hun blev dagens rednings-kvinde. Og også sluttede af med mere Glory end nogle af de andre spilpersoner.

Spillerne var gode til at samarbejde, og alle gav den en skalle. Det var ret fedt.

Særlig heldigt var det, at Shosuro-San var sluppet fra kampen nærmest uden skrammer, og derfor kunne bruge sine læge-evner til at redde de andre bagefter. Og så sørgede han også for at bruge et par måneder på at blive venner med de lokale Ronin fra Oksens Broderskab (mulige allierede senere hen).

Bønder kom til landsbyen og slog sig ned – de var flygtninge som havde overlevet bakemonoernes angrb på andre landsbyer, og enkelte som blev tvangsflyttet fra deres oprindelige landsby af ronin’erne.

Næste uge: De ankommer til De Tre Stens Flod, hvor der ligger en stor by med havn og skibe. Så burde de finde vej til Den Rige Frøs By.

Burn_the_Village

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *