L5R | Handout tid – magistratens månedsrapport

Jeg har lavet et handout til spillerne på ungdomsskoleholdet. Det ligger i spillets fiktion, at der hver måned bliver sendt en rapport ud til de Kejserlige Magistrater. Nu hvor spilpersonerne er ankommet til Den Rige Frø’s by, har de fundet en stor bunke rapporter, som de nu har læst.

I stedet for at lave en stor bunke hand-outs, har jeg lavet et sammendrag. Jeg tænker, at de fremover løbende får et handout, der matcher hver måned i fiktionen. Det er nemlig en fin måde at formidle meta-plottet (se Mit Rokugan), og give spillerne oplevelsen af at de lever i en levende verden.


Magistratens Måneds-rapport

(UDDRAG)

Det 19. år i den 38. Hanteis regeringstid

Tigerens Måned: Der er indgået våbenhvile i striden mellem Løve-Klanen og Trane- og Skorpion-Klanen. Freden blev forhandlet af Miya Yoto under Vinterhoffet i Kyuden Seppun, under en række møder mellem Daimyo Akodo Toturi, Doji Hoturi og kejserens rådgiver Bayushi Kachiko. Fredsaftalen har ikke gjort det muligt for Kejserens Forkæmper at få foretræde for den himmelske søn.

Det 20. år i den 38. Hanteis regeringstid

Harens Måned: Grundet pest i Føniks-Klanens Nejiro og Yogen provinser er der rejseforbud til og fra disse provinser. En Oni er blevet dræbt af kejserlige magistrater nær Kyuden Asahina.

Dragens Måned: Seppun Haruki, Den kejserlige magistrat i Den Rige Frø’s By er gået bort efter længere tids sygdom. Æret være hans minde. Der er rapporter om fornyet angreb på Kaiu Muren, og alle Magistrater skal opkræve en ekstra-skat på 1/20 af al Jade Produktion og sørge for at det bliver sendt til Krabbe-Klanen.

Slangens Måned: Kejserens Forkæmper deltog i Topaz Mesterskabet i selskab med Hantei Sotorii. Doji Reju vandt turneringen og blev udnævnt til befalingsmand i den Kejserlige Legion.
Fortsat uroligheder i Føniks-Klanens land der ikke hører under de kejserlige magistraters embeds-arbejde. Sagen blive nøje overvåget. Der er rygter om pirater langs kysten, der angriber byer og bortfører folk.

Hestens Måned: Kejserens Forkæmper er igen blevet nægtet adgang til Shiro Akodo. En gruppe magistrater har fordrevet en gruppe af bakemono’er der hærgede i Kaeru Provinsen.

Gedens Måned: Føniks-klanen officielt inviteret Yoritomo familien til hjælpe med at skabe ro og orden lands kysten. Knæler-klanens samuraier deltager derfor nu i den borgerkrig, som er brudt ud i de nordlige provinser. Enhjørning-Klanen har erobret Shiranai Toshi og udråbt Shinjo Dagenda som guvernør. Enhjørning-Klanes daiymo Shinjo Yokatsu har nu belejret Kyuden Ikoma.

Abens Måned: Det forlyder at Kejser Hantei er alvorligt syg. Kejserens Forkæmper har forsøgt at besøge Himlens Søn, men Shiro Akodo’s porter er stadigvæk lukket for alle andre en Løve-Klanens samuraier. Samtidig forlyder det, at Enhjørning-Klanens hære fortsat trænger stadig længere ind i Løve-Klanens provinser og snart vil kunne true Shiro Akodo. Den Kejserlige Legion er blevet forstærket med Daidoji, Kakita og Doji legionerne, og er klar til at marchere mod Shiro Akokodo, såfremt at der opstår en situation hvor Kejserens sikkerhed ikke længere kan garanteres.

Hanens Måned: Alle magistrater skal træffe de nødvendige forberedelser frem mod den årlige indkrævning af skatter i forbindelse med den første høst af ris forventes at ske Hundens Måned. Høsten forventes at være god i de sydlige og vestlige provinser – mens den nordlige provinser melder om dårlig høst. Det er uklart hvilken høst der kan forventes fra Løve-Klanens områder.
Der er ikke kommet svar på Kejserens Forkæmpers breve, der kræver belejringen af Kyuden Ikoma ophævet, da den forhindre det årlige besøg af Kejserens Forkæmper. Alle magistrater i de vestlige provinser skal afvente besked om hvor og hvornår de skal fremmøde for den Kejserlige Forkæmper.

Link -> PDF version af handoutet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *