Ulfúdir | Frostklo

frostkloUlfúdir – et freeform brætspil

Du er en drage. Du er toppen af fødekæden. Du syntes ikke de andre racer er noget særligt – men ved godt, at de kan være farlige for dig, hvis de samler en hær. Eller bruger magi.

Handlinger

Du har mulighed for at lave tre handlinger hver tur. Forslag til handlinger:

  • Jagt -> Giver kød, så du kan overleve.
  • Gå i krig -> Dræbe fjender, stjæle guld (måske du kan få betaling for at hjælpe de andre ”svage racer” i deres krige?).
  • ? (hvad du nu kan finde på)

Start ressourcer

  • Guld (3)
  • Dragepræst (1)

Kampregler

Kampterninger: Du har 3 kampterninger til at begynde med.

Andre regler

Skatte: Har du skatte (guld, sølv, ædelsten) kan du bruge dem til at gøre din skat større. Jo større din skat er, jo mægtigere en drage bliver du.

Skat 1 2 3 5 8 13 21
Kampterninger 1 2 3 4 5 6 7

 

Æg: Du kan også bruge skatte til at lægge æg. 1 skat = 1 æg.

Drageunger: De skal også have mad hver runde. Og jo større skat de får, jo mægtigere bliver de.

Dragepræst: Der er mange folk blandt de ”lavere” racer, der tilbeder drager. Det gør dig ikke noget. Hver eneste runde, får du en ny drage-præst, som du ikke selv kan bruge til så meget. Men hvis de andre spillere har en drage-præst, kan han opbygge templer (hvor de selv kan optræne ”drage-riddere” der er særligt seje i kamp) – og måske kan du overbevise de andre spillere om, at drage-præster også kan give andre bonuser? Du kan jo altid love, at du ikke angriber folk, som tilbeder dig. Jo flere templer der er bygget, jo flere præster får du. Og alt hvad de andre spillere ofrer i templerne, får du.

Det er sådan set fint nok, at lokke folk til at tage imod dine præster (eller måske kræve at de ofre skatte til dig, for at få en præst?) – og hvis der på et tidspunkt er en af de andre racer, der har præster nok, så kan du måske gøre hele deres folk til trælle? I hvert fald vil de nok gøre oprør mod deres ledere, hvis de får lyst til at angribe dig.

Point

1 Skat = 1 Point

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *