Fastaval (Junior) 2016

I år var jeg på Fastaval igen. Det er mindst 10 år siden sidst, men jeg er faktisk ikke helt sikker på hvornår jeg sidst var på Fastaval.

Det helt store trækplaster i år var Fastaval Junior – et tilbud for børn, der gerne vil snuse lidt til Fastaval. Så jeg tog Astrid med til Hobro på en endags-tur og vi havde en god dag.

Årets Fastaval Højdepunkt var dermed – uden sidestykke – at se Astrid komme fra rollespil og stråleden fortælle om eventyret, hvor hun sammen med andre jævnaldrende piger havde spillet Drillehobitter med Johs.

Mens Astrid spillede rollespil gik jeg tog runder på Fastaval og nikkede venligt til folk jeg kender. Men jeg faldt ikke i snak med nogen, og havde ikke rigtig tid eller lyst til at kaste mig over et hurtigt brætspil. Jeg kiggede ind i de to butikker, og fandt intet som helst der fristede (sammenlignet med Viking Con hvor jeg skal passe på, hvis jeg ikke skal brænde et dusin 100-lapper af).

I det hele taget var det da meget hyggeligt, men jeg følte mig ikke rigtig som en del af arrangementet. Mere som en fremmed gæst, der gik lidt rundt. Jeg kiggede efter caféen, som jeg har hørt og læst så meget godt om. Men den kunne jeg ikke finde. Måske lå den et helt andet sted?

Astrid vil meget gerne tilbage næste år, så hvis vi også næste påske er i sommerhus, så tager vi nok tilbage. Jeg er i hvert fald glad og imponeret over det arbejde som bliver lagt i Fastaval Jr af Mette og Maya.

Min egen Fastaval

Der var et enkelt rollespil på programmet, som jeg gerne ville have spillet; På Røven i Marienburg. Men det var ikke på programmet fredag, så jeg endte med ikke at tilmelde mig noget. I stedet har jeg nu kunne downloade scenariet på Alexandria og læse, hvilket så var lidt et plaster på såret – og jeg kan da også være lidt ærgelig over ikke at få det spillet.

Men ellers er der ikke rigtig noget som trak på Fastasval udover brætspil. Og der er det trods alt nemmere at tage til Bastard Cafe, hvis det er den slags behov, jeg ønsker at tilfredsstille. Men det er jo nok, som jeg længe har tænkt, således at Fastaval og jeg er vokset fra hinanden mht til rollespillet – og jeg er ikke længere en del af målgruppen, og min puls reagere heller ikke ved snak om Ottoer og alle de imponerende kreative strømninger og forfattere med en masse på hjertet, som driver Fastavals rollespil frem.

5 Responses to Fastaval (Junior) 2016

 1. Johs says:

  Det er lidt synd at du har fået læst Marienburg, for jeg sætter det sikkert op på Nørrebro og du skulle være velkommen. Så kunne du også se om jeg rent faktisk er så god en spilleder som Astrid påstår :)
  Og tak for lån af barn. Hun var rigtig sjov at spille med :)

 2. Kristian says:

  Det kan altså også, med ok succes, spilles efter gennemlæsning, hvis bare man lader de andre køre lead på tempo og hvor man skal hen. No pressure :)

  Men ellers er jeg virkelig glad for, at du synes om det!

  Og hurra for Fastaval Junior og drillehobbitter!

 3. Thomas says:

  Hej Kristian
  Jeg tror du har ret I at scenariet nok godt kan spilles, selvom man har læst det. Men det vil nu nok alligevel ikke være det det samme.
  Måske jeg får spillet det en dag som spilleder i stedet for?
  /Thomas

 4. Thomas says:

  Hej Johs
  Ja, det havde da nok været sjovere at spille det end at læse det. Men lige nu tæller jeg ned til ungdomsskole-sæsonens afslutning, så jeg kan få lidt luft i kalenderen til figurmaling, figurspil og brætspil.
  Det ser også ud til at Lars er klar til at spille rollespil igen efter nogle måneders sygemelding, og så spiller jeg jo rollespil ugentligt. Mere end det (udenfor ungdomsskolens sæson) er vist rent fråds ;j
  Desuden har vi jo spillet rollespil sammen før på Viking Con, så jeg er helt sikker på at du er mindst lige så god at spille med som Astrid siger.
  /Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *