Bolt Action | Turnering på Kbh Rådhus

2016-10-22-kbh-radhus-4I weekenden var jeg til min første Bolt Action turnering. Det skal ses i lyset af, at jeg inden da har spillet i alt 4 spil. Og ikke har været til en figurspils-turnering de sidste 10 år (mindst).

Jeg hyggede mig og havde en rigtig god oplevelse. Vi nåede at spille tre spil hver (jeg vandt et spil, tabte to), og der var vist 20 deltagere. Dermed den største Bolt Action turnering afholdt i Danmark til dato.

Der var i det hele taget en god stemning, selvom kantinen på Københavns Rådhus har en forfærdelig akustik (men det var nu nogle pæne rammer). Alle tre spil, jeg spillede, var gode oplevelser. Og da vi skulle stemme for Fair Play var det ret svært for mig, at skulle differentiere mellem de tre spil. Jeg endte med at give færrest point til den modspiller, der klarede sig bedst i turneringen – og flest til den modspiller, der havde holdt humøret oppe selvom han tabte vores spil.

Spil 1: Død over Finnerne!

Mission: Demolition
Modspiller: Finner (Rune)

Det var et sjovt spil, hvor vi skulle ødelægge den andens hovedkvarter – som vi begge to valgte at placere i et hus, på hver sin side af et torv. Resten af spilbordet var huse, ruiner og parker.

Jeg holdt en stor del af min styrke i reserve, og sendte dem først ind i tur 4 – hvor de kunne komme ind så langt nede af flanken, at de kunne storme direkte mod finnernes hovedkvarter. Det vidste sig at være smart, for selvom mine motorcykel-folk blev skudt i et baghold, lykkedes det pionererne at storme huset, dræbe en masse finner og vinde spillet for mig.

Rune havde stort set samme strategi, men sendte dog kun en enhed afsted på flanken. Fordi han spillede finnerne, kunne de komme ind fra min bordkant og var meget tæt på mit hovedkvarter (der var pænt smadrer, fordi hans kampvogn ret uhindret skød på det hele tiden). Heldigvis havde jeg gruppe infanteri i en lastvogn holdene klar, så de rykkede hurtigt ud og fik jaget finnerne væk.

2016-10-22-kbh-radhus-1

Spil 2: Blod i ørkensandet

Mission: Point Defense
Modspiller: Britiske faldskærmstropper (Jesper ”Tordenkuglen”)

Også et sjovt spil – nu på mit eget ørken-terræn som klæder mine Ørkentyskere så fint. Til min lettelse valgte Jesper at forsvare (det kan min hær ikke særlig godt) og jeg fik lov til at angribe. Tur 1 var en fest, hvor mit indledende artilleri-bombardement gjorde det godt, og jeg fik glæde af de åbne vider på venstre flanke, hvor jeg sendte to lastbiler og en panseret halv-bælte-køretøj frem.

Tur 2 var jeg i flæsket på englænderne. Mine pionere angreb englænderne på vestre flanke og mine motorcykler kom dybt ind i højre flanke.

Tur 3 var mine motorcykler døde. Men pionererne fik udryddet en stor enhed faldskærmstropper.

Tur 4 var mine pionerer døde.

Tur 5 og 6 var briterne i offensive og det hele løb ud i sandet for mine tropper…

2016-10-22-kbh-radhus-8

Spil 3: Jagten på Pragtens Ark

Mission: Seize and Hold
Modspiller: Partisaner (Benny)

Det var fedt at spille mod en partisan-hær. Jeg brugte min ”Pragtens Ark” kasse som det ene Objective vi skulle spille om (tænker at partisanerne havde stjålet den fra tyskerne). Den første tur var ikke en succes – en af mine lastbiler blev ramt af et heldigt riffelskud og kørte galt. Soldaterne indenfor søgte tilflugt i mark, og blev hurtigt overrendt at partisaner. Min snigskytte fik jaget partisanernes flammekaster ind i skov, men mit snedige træk med at rende dem overende med pionererne fejlede, fordi jeg fejlbedømte afstanden.

I tur to blev mine pionerer udslettet af partisanernes flammekaster. Det var en ringe trøst at skyde den fordømte enhed ned bagefter. På højre flanke lavede partisanerne et veritabelt stormløb og mine enheder måtte en efter en bukke under eller flygte ind mod midte.

På højre flanke fik jeg teten takket være min 222 vogn og motorcyklerne. Men jeg fejlede fælt, da jeg skød og ikke stormede i nærkamp. Så de endte med at blive nedkæmpet.

Til sidste fik jeg samlet mine få overlevende tropper om et objective i midten af bordet, mens jeg måtte mig se omringet af partisaner, der sad sikkert på de tre resterende objectives.

2016-10-22-kbh-radhus-16

Ørkenbordet

Jeg havde lang tid inden turneringen meldt mig til at tage terræn med til et ørkenbord. Det blev der spillet på to gange i alt (jeg var med i det ene spil). Det var et bord der vist fungerede meget godt til Bolt Action, og også er designet til at være nemt at transportere.

Visuelt syntes jeg det holdt meget godt, og jeg er nu meget godt tilfreds med at det hele er noget jeg har lavet selv og ikke købt mig til.

2016-10-22-kbh-radhus-7

Landskabs-bordet

En uge inden turneringen meldte arrangørerne ud, at der manglede terræn til et bord. Ok, den klarer jeg, var mit svar. Og så måtte alle leve med, at det ikke blev et super lækkert bord.

Det ente med en masse timer i kælderen, hvor jeg samlede og malede huse (de blev ikke færdige, men ok til at blive brugt). Sammen med en masse gammelt terræn jeg tidligere mest har brugt i Warhammer, Western og Lord of the Rings spil, fik jeg stablet et bord sammen. Da jeg syntes det manglede veje, var jeg også ude at købe nyt stof, som jeg hastigt malede veje på.

Der blev spillet på bordet to gange, og det var en blandet succes. Flere mente der var for meget terræn på – og at det blev uoverskueligt. Desuden var det ikke super kønt. Jeg tænker, at det må gøres bedre til en anden gang.

2016-10-22-kbh-radhus-20

Turnerings-tropperne

Jeg spillede med mine Ørkentyskere. Det er jo ikke fordi jeg er særlig erfaren, og det var første gang nogen siden jeg skulle have motorcykler og flammekaster med i spil – begge to typer af enheder, jeg ikke havde den mindste føling med hvordan skulle spilles.

German Reinforced Platoon (*) (PDF version af listen)
Points 999
Order Dice: 12

HQ
Vet First Lieutenant  (incl. 1 assistant); 103 pts

Infantry
Veteran Grenadiers (6 Men; 3 SMG); 87 pts
Veteran Grenadiers (5 Men; 2 LMG); 75 pts
Veteran Grenadiers (5 Men; 2 LMG); 75 pts
Kradschützen (7 Men; 2 SMG; 1 LMG); 131 pts
Pioneers  (7 Men; 6 SMG; 1 Flamethrower); 129 pts
Regular Sniper team; 50 pts

Artillery
Reg Light Artillery; 50 pts

Armoured Cars
Veteran SdKfz 222 Light Armoured Car; 114 pts

Transports
Regular Truck; 39 pts
Regular Truck; 39 pts
Veteran SdKfz 251/1; 107 pts

*) Vi spillede med v1 af reglerne (sikkert den sidste gang, jeg skal gøre det), hvor der var tilføjet .NET husreglerne (der bl.a. sætter prisen på et LMG til 5 pts).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *